Hummus z řapíkatého celere 

Hummus z řapíkatého celere 
Příprava: 10 minut Vaření: 55 minut Počet porcí: 1

Jaké další má vlastně řapíkatý celer využití v kuchyni? Pokud se váš repertoár večeří nebo snídaní zdá být chudý, posilněte jej tímto lahodným receptem. Její využití se nevylučuje ani v podobě svačinky. 

Ingredience:

  • 4 řapíkaté celery
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek vařené cizrny (nebo sterilované)
  • ⅓ hrnku tahini (sezamová pasta)
  • 2 lžíce limetkové nebo citronové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky

Postup:

  • Celery si umyjte, osušte, nakrájejte asi na 1 cm dlouhé plátky a dejte na pečicí plech spolu se stroužky česneku.
  • Potřete je 2 lžícemi olivového oleje.
  • Dejte péct na 175°C po dobu 45 minut. 
  • Cizrnu si uvařte dle návodu, pokud máte sterilovanou, dejte ji rozmixovat (bez šťávy) do mixéru. 
  • Poté přidejte ještě horký celer a ostatní zeleninu, rozmixujte. 
  • Přidejte tahini, citronovou nebo limetkovou šťávu, sůl a mixujte asi 3-4 minuty do hladka.
  • Jakmile je hotovo, můžete hotový hummus přemístit do misky, vmíchat 3 lžíce olivového oleje a nasekanou petrželku.
celerová pomazánka nebo hummus
Zdroj: pcrm.org

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.