Vyzkoušejte variantu ozvláštněnou sýrem! Vhodný je eidam, gouda i parmezán! Jen budete muset dávat větší pozor při smažení, aby se vám sýr příliš nepřichytil na pánvi.
Ingredience
- 400 g kuřecího masa (prsních či stehenních řízků)
- 2 vejce
- 3/4 šálku piva
- 2 PL hořčice
- 100 g tvrdého sýru
- 1 PL kukuřičného škrobu či solamylu
- 2 PL hladké mouky
- olej na smažení
- sůl, pepř
Postup
- Z piva, vajec, mouky, solamylu, hořčice a najemno nastrouhaného sýru vytvořte těstíčko.
- Kuřecí maso nakrájejte na kousky, vložte do misky s těstíčkem a nechte 2-3 hodiny odležet.
- Na pánvi rozehřejte olej a kuřecí kousky v něm z každé strany osmažte do zlatova.
- Pomocí papírového ubrousku z rarášků odsajte přebytečný olej.
Servírujte se šťouchanými brambory či bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Otestovali jsme pro vás mikrovlnné trouby. Jak to dopadlo? Podívejte se!