Tento recept se nezapéká, proto je jeho příprava opravdu záležitostí chvilky. Přesvědčte se sami.
Ingredience
- 450g čerstvých žampionů
- 2 velké cibule
- 1 střední lilek
- 2 střední cuketa
- 1 červená paprika
- 2 velká zralá rajčata
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 1 lžička sušené nebo čerstvé bazalky
- 3/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
Postup
- Nakrájejte žampiony a cibuli na silné plátky. Lilek, cuketu, červenou papriku a rajčata na centimetrové kousky.
- Ve velké pánvi rozpalte olej, přidejte cibuli a česnek.
- Restujte, dokud cibule lehce nezhnědne, asi 5 minut.
- Poté vmíchejte žampiony, lilek, cuketu, papriku, rajčata, bazalku, sůl a černý pepř.
- Zakryjte pokličkou a za občasného míchání nechte dusit, dokud není zelenina měkká, asi 15 minut. V případě potřeby podlijte trochou vody.
- Podávejte s chlebem, těstovinami nebo jako přílohu k masu.