Ravioli s ricottou a špenátem

Ravioli s ricottou a špenátem

Když si zkusíte připravit domácí ravioli s vlastnoručně vyrobeného těsta, jiné už nebude chtít a u kupovaných už se ani nepozastavíte.

INGREDIENCE:

Těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • voda dle potřeby
  • olej extra virgin
  • sůl

Náplň:

  • 250 g ricotty
  • 300 g listového špenátu
  • 200 g parmazánu
  • 1 žloutek
  • muškátový oříšek
  • pár lístků šalvěje
  • máslo
  • sůl, pepř

POSTUP:

  1. Mouku smícháme s vejci, kapkou olivového oleje a špetkou soli.
  2. Podle potřeby přidáme vodu.
  3. Vypracujeme těsto, které necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici.
  4. Špenát spaříme ve vodě, necháme okapat a poté nasekáme.
  5. V míse ho smícháme s ricottou a žloutkem, dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, solí a bílým pepřem.
  6. Odleželé těsto rozválíme na čtyři stejné pláty.
  7. Na dva díly těsta vytvoříme lžící hromádky náplně.
  8. Okraje pomažeme rozšlehaným vejcem, přikryjeme zbylými pláty těsta a rukama důkladně přimáčkneme kraje, stejně tak kolem jednotlivých hromádek.
  9. Vzniklé ravioli vykrajujeme ve tvaru čtverečků a poté je uvaříme v osolené vodě.
  10. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pár lístků šalvěje a uvařené ravioli, zasypeme strouhaným parmazánem, promícháme a servírujeme.
Ravioli s ricottou a špenátem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.