Když si zkusíte připravit domácí ravioli s vlastnoručně vyrobeného těsta, jiné už nebude chtít a u kupovaných už se ani nepozastavíte.
INGREDIENCE:
Těsto:
- 400 g hladké mouky
- 4 vejce
- voda dle potřeby
- olej extra virgin
- sůl
Náplň:
- 250 g ricotty
- 300 g listového špenátu
- 200 g parmazánu
- 1 žloutek
- muškátový oříšek
- pár lístků šalvěje
- máslo
- sůl, pepř
POSTUP:
- Mouku smícháme s vejci, kapkou olivového oleje a špetkou soli.
- Podle potřeby přidáme vodu.
- Vypracujeme těsto, které necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici.
- Špenát spaříme ve vodě, necháme okapat a poté nasekáme.
- V míse ho smícháme s ricottou a žloutkem, dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, solí a bílým pepřem.
- Odleželé těsto rozválíme na čtyři stejné pláty.
- Na dva díly těsta vytvoříme lžící hromádky náplně.
- Okraje pomažeme rozšlehaným vejcem, přikryjeme zbylými pláty těsta a rukama důkladně přimáčkneme kraje, stejně tak kolem jednotlivých hromádek.
- Vzniklé ravioli vykrajujeme ve tvaru čtverečků a poté je uvaříme v osolené vodě.
- Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pár lístků šalvěje a uvařené ravioli, zasypeme strouhaným parmazánem, promícháme a servírujeme.