Raw kaše z pohanky s čokoládou a višněmi

Raw kaše z pohanky s čokoládou a višněmi

Čím je raw pohanková kaše tak výjimečná? Výhoda namáčené pohanky je ta, že se zbaví některých enzymů, což vám jí pomůže lépe strávit a tím absorbovat více tělu prospěšných živin.

Co budeme potřebovat

  1. 100 g pohanky
  2. Lžička citronové šťávy
  3. 150 g višní
  4. 3 lžíce kakaa
  5. 2 lžíce javorového sirupu
  6. 2 lžíce mandlového másla
  7. Špetka soli
  8. ½ lžičky skořice

Postup

  1. Pohanku si vložíme jí do středně velké misky a zalijeme vodou
  2. Voda by měla být asi 1-2 centimetry nad pohankou
  3. Přidáme citronovou šťávu a promícháme
  4. Misku přikryjeme utěrkou a necháme jí přes noc při pokojové teplotě namáčet
  5. Ráno si pohanku propláchneme a necháme odkapat
  6. Vložíme jí do kuchyňského robota
  7. Přidáme všechny zbylé ingredience, trochu višní si schováme bokem na ozdobení
  8. Začneme na vysoký stupeň mixovat, dokud nebude pohanková kaše krémová a hladká bez hrudek
  9. Hotovou kaši ihned podáváme s lesním ovocem, kakaovými zrny, ořechovým máslem nebo jinými oblíbenými ingrediencemi
Raw kaše s čokoládou, višněmi, pekanovými ořechy a studenou pohankou.
Zdroj: fullofplants.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.