Čím je raw pohanková kaše tak výjimečná? Výhoda namáčené pohanky je ta, že se zbaví některých enzymů, což vám jí pomůže lépe strávit a tím absorbovat více tělu prospěšných živin.
Co budeme potřebovat
- 100 g pohanky
- Lžička citronové šťávy
- 150 g višní
- 3 lžíce kakaa
- 2 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce mandlového másla
- Špetka soli
- ½ lžičky skořice
Postup
- Pohanku si vložíme jí do středně velké misky a zalijeme vodou
- Voda by měla být asi 1-2 centimetry nad pohankou
- Přidáme citronovou šťávu a promícháme
- Misku přikryjeme utěrkou a necháme jí přes noc při pokojové teplotě namáčet
- Ráno si pohanku propláchneme a necháme odkapat
- Vložíme jí do kuchyňského robota
- Přidáme všechny zbylé ingredience, trochu višní si schováme bokem na ozdobení
- Začneme na vysoký stupeň mixovat, dokud nebude pohanková kaše krémová a hladká bez hrudek
- Hotovou kaši ihned podáváme s lesním ovocem, kakaovými zrny, ořechovým máslem nebo jinými oblíbenými ingrediencemi