Lahodný recept na ovocné koláčky bez pečení s mandlovou krustou, krémovou kešu sladkou smetanou a posypaný spoustou čerstvého, barevného ovoce!
Ingredience
- 1 šálek mandlí nebo vlašských ořechů nebo kombinace
- hrst datlí
- polévková lžička skořice
- 2 polévkové lžíce vody
- ovoce dle vašeho výběru (kiwi, jahody, borůvky, mango atd.)
- 1 šálek syrových kešu, nejlépe namočených 2 až 3 hodiny
- 5 datlí
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- voda
Postup
- Na kůru smíchejte v mixéru mandle či vlašské ořechy, datle a skořici.
- Nechte směs rozmixovat do konzistence strouhanky.
- Přidejte jednu lžíci vody a mixujte dál, dokud se nevytvoří těsto. V případě potřeby přidejte další lžíci vody. Těsto nesmí být příliš mokré.
- Těsto vyjměte, zakryjte a dejte odpočinou do ledničky, alespoň na 20 minut, dokud neztuhne.
- Na krém smícháme v mixéru kešu, datle, vanilkový extrakt a 3/4 šálku vody, dokud nebude krém hladký.
- Chvilkami mixér pozastavte a seškrabejte krém ze stěn mixéru.
- Přidejte další 1 nebo 2 lžíce vody, dokud nedosáhnete vámi požadované konzistence. Jestli jste krém zředili příliš, přidejte další kešu ořechy a rozmixujte.
- Když máte těsto ztuhlé, můžete začít tvarovat košíčky.
- Formičky na tartaletky vyložte pečícím papírem, aby se před podáváním daly košíčky snadněji vyjmout.
- Všechny formičky řádně vymačkejte těstem o tloušťce asi 0,5 palce.
- Každý koláč následně naplňte kešu krémem, až po okraj.
- Vyskládejte vršek košíčků ovocem.
- Při podávání vyjměte za pomoci pečícího papíru koláčky z formiček.