RAW tartaletky

RAW tartaletky

Lahodný recept na ovocné koláčky bez pečení s mandlovou krustou, krémovou kešu sladkou smetanou a posypaný spoustou čerstvého, barevného ovoce!

Ingredience

  • 1 šálek mandlí nebo vlašských ořechů nebo kombinace
  • hrst datlí
  • polévková lžička skořice
  • 2 polévkové lžíce vody
  • ovoce dle vašeho výběru (kiwi, jahody, borůvky, mango atd.)
  • 1 šálek syrových kešu, nejlépe namočených 2 až 3 hodiny
  • 5 datlí
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • voda

Postup

  • Na kůru smíchejte v mixéru mandle či vlašské ořechy, datle a skořici.
  • Nechte směs rozmixovat do konzistence strouhanky.
  • Přidejte jednu lžíci vody a mixujte dál, dokud se nevytvoří těsto. V případě potřeby přidejte další lžíci vody. Těsto nesmí být příliš mokré.
  • Těsto vyjměte, zakryjte a dejte odpočinou do ledničky, alespoň na 20 minut, dokud neztuhne.
  • Na krém smícháme v mixéru kešu, datle, vanilkový extrakt a 3/4 šálku vody, dokud nebude krém hladký.
  • Chvilkami mixér pozastavte a seškrabejte krém ze stěn mixéru.
  • Přidejte další 1 nebo 2 lžíce vody, dokud nedosáhnete vámi požadované konzistence. Jestli jste krém zředili příliš, přidejte další kešu ořechy a rozmixujte.
  • Když máte těsto ztuhlé, můžete začít tvarovat košíčky.
  • Formičky na tartaletky vyložte pečícím papírem, aby se před podáváním daly košíčky snadněji vyjmout.
  • Všechny formičky řádně vymačkejte těstem o tloušťce asi 0,5 palce.
  • Každý koláč následně naplňte kešu krémem, až po okraj.
  • Vyskládejte vršek košíčků ovocem.
  • Při podávání vyjměte za pomoci pečícího papíru koláčky z formiček.
zdravé raw tartalette s ovocem
zdroj: simple-veganista.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.