Ražniči v troubě po asijsku

Ražniči v troubě po asijsku

Nejrůznější druhy špízů jsou oblíbené i v Asii. Připravte si asijskou variantu tohoto pokrmu. Oproti klasické variantě nebudete potřebovat žádnou zeleninu.

Ingredience

  • 500 g hovězí svíčkové
  • 1/2 šálku sezamového oleje
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 2/3 šálku sójové omáčky
  • 1/2 šálku hnědého cukru
  • 10 stroužků česneku, utřených se solí
  • 4 PL nastrouhaného zázvoru
  • 1 čajová lžička sušeného drceného chilli
  • 2 PL sezamových semínek
  • 2 PL černých sezamových semínek
  • 8 jarních cibulek

Postup

  1. Hovězí maso omyjte a nakrájejte na kousky.
  2. Poté si připravte marinádu. V misce smíchejte oba oleje, sójovou omáčku, cukr, česnek, zázvor a chilli.
  3. Do misky vložte kousky hovězího masa a důkladně promíchejte.
  4. Marinované maso dejte do lednice odležet alespoň na hodinu.
  5. Poté napíchejte kousky masa na špejle či jehly.
  6. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  7. Ražniči vložte do pekáče a podlijte trochou vody.
  8. Pečte přibližně 20 minut.
  9. Před podávání posypejte sezamovými semínky a kolečky jarní cibulky.

Takto připravené ražniči se podává především s jasmínovou rýží a různými druhy omáček.

Asijská varianta masa na špejli z hovězího masa
zdroj: theblackpeppercorn.com

Máte rádi kuřecí maso. Inspirujte se našimi recepty na kuřecí minutky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.