Nejrůznější druhy špízů jsou oblíbené i v Asii. Připravte si asijskou variantu tohoto pokrmu. Oproti klasické variantě nebudete potřebovat žádnou zeleninu.
Ingredience
- 500 g hovězí svíčkové
- 1/2 šálku sezamového oleje
- 1/2 šálku olivového oleje
- 2/3 šálku sójové omáčky
- 1/2 šálku hnědého cukru
- 10 stroužků česneku, utřených se solí
- 4 PL nastrouhaného zázvoru
- 1 čajová lžička sušeného drceného chilli
- 2 PL sezamových semínek
- 2 PL černých sezamových semínek
- 8 jarních cibulek
Postup
- Hovězí maso omyjte a nakrájejte na kousky.
- Poté si připravte marinádu. V misce smíchejte oba oleje, sójovou omáčku, cukr, česnek, zázvor a chilli.
- Do misky vložte kousky hovězího masa a důkladně promíchejte.
- Marinované maso dejte do lednice odležet alespoň na hodinu.
- Poté napíchejte kousky masa na špejle či jehly.
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Ražniči vložte do pekáče a podlijte trochou vody.
- Pečte přibližně 20 minut.
- Před podávání posypejte sezamovými semínky a kolečky jarní cibulky.
Takto připravené ražniči se podává především s jasmínovou rýží a různými druhy omáček.
Máte rádi kuřecí maso. Inspirujte se našimi recepty na kuřecí minutky.