Rebarborový džem je skvělým doplňkem, pokud připravujete sladkou snídani. Namažte si ho na křupavý toast nebo ho přidejte k domácí granole!
Co budeme potřebovat
- 1 kg rebarbory
- 1/2 kg cukru
- citronová šťáva
- skořice
- pektin
Postup
- Oloupanou a nakrájenou rebarboru podusíme v troše vody, přidáme cukr.
- Povaříme do husté konzistence.
- Pokud přidáváme další ovoce, povaříme je s rebarborou.
- Dochutíme citronovou šťávou, můžeme přidat i trochu skořice.
- Potom přidáme buď trochu konzervačního prostředku, nebo džem.
- 15 minut sterilujeme a obrátíme dnem vzhůru.
Marmeládu připravujeme buď ze samotné rebarbory, nebo mu můžeme dodat ještě lepší chuť přidáním jiného druhu ovoce. Osvědčený je ananas, pomeranče, borůvky, jahody nebo banány.