Rebarborová marmeláda

Rebarborová marmeláda
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Rebarborový džem je skvělým doplňkem, pokud připravujete sladkou snídani. Namažte si ho na křupavý toast nebo ho přidejte k domácí granole!

Co budeme potřebovat

  • 1 kg rebarbory
  • 1/2 kg cukru
  • citronová šťáva
  • skořice
  • pektin

Postup

  1. Oloupanou a nakrájenou rebarboru podusíme v troše vody, přidáme cukr.
  2. Povaříme do husté konzistence.
  3. Pokud přidáváme další ovoce, povaříme je s rebarborou.
  4. Dochutíme citronovou šťávou, můžeme přidat i trochu skořice.
  5. Potom přidáme buď trochu konzervačního prostředku, nebo džem.
  6. 15 minut sterilujeme a obrátíme dnem vzhůru.

Marmeládu připravujeme buď ze samotné rebarbory, nebo mu můžeme dodat ještě lepší chuť přidáním jiného druhu ovoce. Osvědčený je ananas, pomeranče, borůvky, jahody nebo banány.

Malá sklenička plná domácího džemu z ovoce.
Zdroj: gardeninthekitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.