Sezóna Revně Kadeřavé, známé také jako rebarbora, je krátká a sice od května do června.
Vy si můžete z této rostliny, velmi bohaté na vitaminy, připravit výborný koláč.
Právě rebarbora je bohatá na vitamin B, hořčík, železo, draslík a také je prospěšná v boji s obezitou, jelikož na sebe váže tuk!
Pojďme si představit recepty na božský a křehký rebarborový koláč.
Naše recepty
Nelíbí se vám žádný z receptů? Inspirujte se těmito recepty na moučníky z rebarbory a jistě si vyberete.
Rostlina dvou tváří
Rebarbora je rostlina velmi zdravá, ale i nebezpečná zároveň.
Proto je důležité jí správně připravit. Rebarbora obsahuje kyselinu šťavelovou, se kterou musí být správně zacházeno. Díky právě správnému zacházení dokáže naše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky v rebarboře.
Právě díky kyselině šťavelové by rebarboru neměli konzumovat lidé trpící revmatismem, ledvinovými kameny nebo. Rebarboru by už určitě neměli jíst lidé s problémy s ledvinami, žaludečními kyselinami nebo močovým měchýřem. Dávat byste si měli pozor při podávání dětem, kojícím nebo těhotným ženám.
Je známo, že by se rebarbora měla sklízet jen po dobu její sezóny – od května do června. Mimo sezónu se stává více nebezpečnou.