Rebarborový koláč s drobenkou

Rebarborový koláč s drobenkou
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 12

Tento moučník je vláčný, pokrytý čerstvou rebarborou, která se skvěle doplňuje s máslovou drobenkou. Vychutnejte si ho i vy!

Ingredience

Na drobenku:

  • 260 g hladké mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 300 g třtinového cukru
  • 1 čajová lžička mleté ​​skořice
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky soli
  • 170 g rozpuštěného másla

Na koláč:

  • 260 g hladké mouky
  • 70 g celozrnné mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 lžičky sušeného zázvoru
  • 1 čajová lžička soli
  • 300 g třtinového cukru
  • 170 g másla pokojové teploty
  • 2 lžičky vanilky
  • 4 velká vejce pokojové teploty
  • 1 šálek podmáslí
  • 4 šálky nakrájené čerstvé rebarbory

Postup

  1. Rozpusťte lžíci másla a potřete dno a boky formy o rozměrech 33 x 23 cm.
  2. Formu vyložte pečícím papírem tak, aby papír přesahoval strany formy a potřete ho zbylým máslem.
  3. Na drobenku rozpusťte na pánvi 12 polévkových lžic másla.
  4. V míse prošlehejte mouku, cukr, skořici, muškátový oříšek, prášek do pečiva a sůl.
  5. Do směsi mouky přidejte rozpuštěné máslo a lžičkou promíchejte, dokud nebude směs drobivá.
  6. Předehřejte troubu na 175°C.
  7. Na koláč smíchejte hladkou mouku, celozrnnou mouku, sůl, prášek do pečiva a zázvor.
  8. Vyšlehejte dohromady.
  9. Dejte třtinový cukr, máslo a vanilku do mixéru a šlehejte, dokud nebude směs nadýchaná, 3-4 minuty.
  10. Přidejte vejce, jedno po druhém, šlehejte po každém přidání, dokud se dobře nespojí.
  11. Přidejte 1/3 směsi mouky a šlehejte na nízké rychlosti, dokud se mouka nepřimíchá.
  12. Přidejte polovinu podmáslí, šlehejte, dokud se nespojí.
  13. Přidejte polovinu zbývající mouky a šlehejte, dokud se vše nespojí.
  14. Přidejte zbývající podmáslí, šlehejte a poté přidejte zbývající mouku a šlehejte na nízké rychlosti, dokud se nespojí.
  15. Oškrábejte dno a boky mísy a míchejte na nízké rychlosti dalších 10–20 sekund, abyste se ujistili, že je vše dobře spojeno.
  16. Vložte těsto do formy a pomocí stěrky rovnoměrně těsto rozprostřete.
  17. Nakrájenou rebarboru rovnoměrně navrstvěte na horní část těsta tak, že nejprve rozetřete polovinu rebarbory ​​na horní část těsta, poté rozetřete celou směs strouhanky a poté zbývající rebarboru.
  18. Vložte formu do trouby a pečte 40–45 minut.
  19. Teplota koláče ve středu by měla být asi 94°C.
  20. Vyjměte z trouby a nechte ve formě vychladnout 30 minut.
  21. Pomocí pečícího papíru vyjměte koláč z formy.
  22. Před krájením a podáváním nechte koláč zcela vychladnout.
Kus buchty s jahodami a drobenkou servírovaný na talíři.
www.bakesbybrownsugar.com

Vyzkoušejte naše recepty na vynikající jablkové řezy ve 4 podobách. Kterou si dáte?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.