Rebarborový koláč z hrnku

Rebarborový koláč z hrnku

K tomuto receptu na rebarboru na sladko nepotřebujete váhu, jen váš oblíbený hrneček! Bez jakéhokoliv vážení vykouzlíte tento dokonalý jemný, nadýchaný a vláčný koláč!

Co budeme potřebovat

  • 4 hrnky rebarbory
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 hrnky jahod
  • 1 bílý jogurt
  • hrnek cukru
  • 3/4 hrnku oleje
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • prášek do pečiva
  • strouhané mandličky na posyp

Postup

  1. Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva.
  2. Do směsi vmícháme olej a jogurt.
  3. Vyšleháme, výsledné těsto rozdělíme na 2 části.
  4. Řapíky rebarbory oloupeme, nakrájíme na přibližně 2 cm dlouhé špalíčky.
  5. Mladou rebarboru použijeme buď syrovou, nebo ji chvíli povaříme v oslazené vodě, necháme okapat, vychladnout a pak používáme.
  6. Starší rebarbora, kdy stonky již dřevnatí, se k použití nehodí.
  7. Rebarboru umixujeme s jahodami a cukrem a vznikne náplň, kterou pokryjeme první vrstvu těsta.
  8. Náplň přelijeme druhou polovinou těsta a posypeme mandličkami.
  9. Pečeme 35 minut při 180º C.

Doporučujeme doplňovat sladké recepty s rebarborou o mléčné výrobky, například ochuceným tvarohem či zakysanou smetanou.

Mřížkovaný koláč s rebarborou a jahodami s cukrovou krustou.
Zdroj: oliveandmango.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.