Rebarborový moučník s drobenkou

Rebarborový moučník s drobenkou

Tento recept s rebarborou a drobenkou připomíná život na vesnici. Je tak jednoduchý a nadýchaný!

Co budeme potřebovat

Na krustu

  • 250 g hladké mouky
  • ¼ lžičky soli
  • 85 g studeného másla
  • 3 až 4 lžíce studené vody

Na náplň

  • 250 g cukru
  • 85 g hladké mouky
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
  • ¼ lžičky soli
  • 1 250 g čerstvé rebarbory

Na drobenku

  • 125 g hrubé mouky
  • 85 g cukru
  • 65 g másla

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Smíchejte mouku a sůl v misce, přidejte nakrájené máslo na kostičky a pomocí mixéru na pečivo nebo vidličkou míchejte, dokud směs nebude připomínat hrubou strouhanku.
  • Vidličkou vmíchejte dostatečné množství vody, dokud mouka nezvlhne.
  • Vytvarujte těsto do koule a posléze ho rozválejte na lehce pomoučeném povrchu na kruh.
  • Vložte těsto do koláčové formy a pevně přitiskněte ke dnu a bokům.
  • Ořízněte těsto, které přečnívá z formy, a dejte stranou.
  • V míse smícháme všechny ingredience na náplň kromě rebarbory.
  • Poté přidejte rebarboru a proházejte jí ve směsi, dokud nebude dobře pokrytá.
  • Přidejte jí do připraveného těsta a dejte stranou.
  • Smíchejte ingredience na drobenku a promněte, dokud směs nebude připomínat hrubou strouhanku.
  • Drobenku přidejte na rebarboru.
  • Okraj těsta zakryjte páskou alobalu a pečte 50–60 minut, nebo dokud není drobenka zlatavě hnědá.
  • V případě potřeby odstraňte alobal během posledních 10 minut pečení.
  • Nakonec vyndejte a nechte koláč vychladnout.

Rebarbora nemusí být pro všechny, proto zkuste koláčovou krustu naplnit jednou z našich domácích marmelád, stačí si vybrat tu, kterou máte nejraději.

Koláč plný sladkokyselého ovoce s drobenkou.
Zdroj: cloudykitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.