Recept na dort Sachr 

Recept na dort Sachr 

Tento klasický vrstvený dezert chutná opravdu každému. Vhodný je také pro nejrůznější příležitosti, proto není od věci umět jej připravit. 

Pustťte se do toho!

Ingredience

Těsto:

  • 1 šálek mouky
  • ½ čajové lžičky kypřícího prášku
  • ¼ čajové lžičky stolní soli
  • 1 šálek nesoleného másla (v pokojové teplotě)
  • 1 šálek krystalového cukru (rozdělte jej na polovinu)
  • 8 velkých vajec (oddělte žloutky od bílků a mějte je v pokojové teplotě)
  • 2 čajové lžičky vanilky
  • 168 g čokolády (výběr volitelný)

Náplň:

  • 1,5 šálku meruněk v konzervě
  • ¼ šálku tmavého rumu
  • 224 g čokolády (nasekané na malé kousky – výběr volitelný)
  • ½ šálku nesoleného másla 
  • 2 polévkové lžíce kukuřičného sirupu

Postup

Těsto:

  • Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si dortovou formu, vyloženou pečícím papírem. 
  • Smíchejte mouku, kypřící prášek a sůl. Odložte stranou. 
  • Máslo a polovinu množství krystalového cukru smíchejte v jiné míse. Míchejte 1–2 minuty, dokud nevznikne lehká směs. 
  • Přidejte vaječné žloutky a vanilku. Míchejte, dokud se vše nepropojí. 
  • Přidejte do mísy suché přísady a jemně zamíchejte. 
  • Rozpuštěnou čokoládu vložte do těsta a rozšlehejte. 
  • Z bílků vyšlehejte sníh, ten vložte do těsta a jemně zamíchejte. 
  • Hotové těsto nalijte do formy, zarovnejte a pečte 45–50 minut. 
  • Jakmile je Sachrův dort hotový, nechte jej 10 minut chladit a poté jej vyklopte na chladící rošt, aby vychladnul úplně.

Náplň:

  • Meruňky vložte do mísy a vmíchejte do nich rum. 
  • Pomocí zoubkovaného nože odřízněte horní část dortu tak, aby byl plochý. 
  • Na spodní vrstvu natřete ⅓ meruňkové směsi a položte na ni druhou vrstvu. 
  • Zbylou meruňkovou směs zahřívejte v mikrovlnné troubě po dobu 30 vteřin. 
  • Meruňky sceďte a šťávu vlijte do čisté misky. 
  • Horní část dortu a jeho boky touto horkou šťávou polijte a nechte 1 hodinu stát. 
  • Čokoládu s máslem zahřejte v mikrovlnné troubě a po 30 vteřinách zamíchejte. Čokoláda by měla být rozpuštěná. 
  • Do směsi přidejte kukuřičný sirup a celou směsí polijte horní vrstvu dortu. Rozetřete po celém povrchu pomocí malé špachtle. 
  • Než přejdete k servírování, nechte polevu úplně ztuhnout. 
  • Sachrův dort podávejte v pokojové teplotě. 

Kakaový kousek dortu, zdobený meruňkovým sirupem a čokoládovou polevou.
zdroj: baking-sense.com

Máte rádi ořechové dobroty? Vyzkoušejte také recepty na ořechové řezy.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.