Recept na dýňovou polévku

Recept na dýňovou polévku
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4

Nejjednodušší a nejznámější varianta dýňové polévky nesmí chybět ani na našem seznamu. Pokud s hokkaido teprve začínáte, tento recept na vynikající polévku určitě vyzkoušejte. Až si budete jistí v kramflecích, nebojte se experimentovat s různými surovinami navíc, jako třeba pražené oříšky, mrkev nebo chilli.

INGREDIENCE

  • dýně o hmotnosti 1,2 kg
  • 1 cibule, nakrájená 
  • 2 stroužky česneku , oloupané, celé
  • 750 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 50 ml vody
  • sůl
  • pepř
  • 150 ml smetany

POSTUP:

  1. Dýni nakrájejte na 3 cm plátky. Oloupejte slupku a vydlabejte dužinu s jádry. Nakrájejte na kousky.
  2. Dejte dýně, cibuli, česnek, vývar a vodu do hrnce a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni, dokud není dýně měkká.
  3. Sejměte z ohně a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.
  4. Dochuťte solí a pepřem a přilijte smetanu.
  5. Podávejte ozdobené trochou smetany. 
Recept na oblíbenou krémovou polévku z dýně.
Zdroj: recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.