Nejjednodušší a nejznámější varianta dýňové polévky nesmí chybět ani na našem seznamu. Pokud s hokkaido teprve začínáte, tento recept na vynikající polévku určitě vyzkoušejte. Až si budete jistí v kramflecích, nebojte se experimentovat s různými surovinami navíc, jako třeba pražené oříšky, mrkev nebo chilli.
INGREDIENCE
- dýně o hmotnosti 1,2 kg
- 1 cibule, nakrájená
- 2 stroužky česneku , oloupané, celé
- 750 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
- 50 ml vody
- sůl
- pepř
- 150 ml smetany
POSTUP:
- Dýni nakrájejte na 3 cm plátky. Oloupejte slupku a vydlabejte dužinu s jádry. Nakrájejte na kousky.
- Dejte dýně, cibuli, česnek, vývar a vodu do hrnce a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni, dokud není dýně měkká.
- Sejměte z ohně a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.
- Dochuťte solí a pepřem a přilijte smetanu.
- Podávejte ozdobené trochou smetany.