Vydatná směs hub dodává této polévce bohatou a plnou chuť. Podávejte ji s chutným česnekovým chlebem a uvidíte, že už nebudete chtít jinou.
Ingredience
- 2 šálky hub
- 1 šálek portobello žampionů
- 1 šálek hub shiitake (odstraňte stopky)
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 šálek šalotky (nakrájené nadrobno)
- 1 polévková lžíce mletého česneku
- 1 polévková lžíce mletého čerstvého zázvoru
- 1 čajová lžička sušeného tymiánu
- ¼ šálku bílé mouky
- 4 šálky zeleninového vývaru
- ½ šálku připraveného pesta
Postup
- Houby pokrájejte na malé kousky a osmahněte je na 3 lžících olivového oleje. Přidejte cibuli a restujte 3 minuty.
- Do směsi přidejte česnek, zázvor a tymián. Vařte další minutu.
- Přidejte houby a restujte je 3 minuty, dokud nezačnou měknout.
- Dochuťte solí a pepřem dle vlastní chuti.
- Vše zaprašte moukou a promíchejte. Vařte 1 minutu.
- Přilijte polovinu zeleninového vývaru a, za občasného míchání, vařte, dokud polévka nezačne mírně houstnout.
- Následně přidejte zbytek vývaru a vařte dalších 5 minut, dokud houby nezměknou.
- Houbovou polévku podávejte se 2 lžícemi pesta.

Zjistěte, jak připravit domácí pesto v 5 variantách.