Recept na houbovou polévku s pestem

Recept na houbovou polévku s pestem

Vydatná směs hub dodává této polévce bohatou a plnou chuť. Podávejte ji s chutným česnekovým chlebem a uvidíte, že už nebudete chtít jinou. 

Ingredience

  • 2 šálky hub
  • 1 šálek portobello žampionů
  • 1 šálek hub shiitake (odstraňte stopky)
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 šálek šalotky (nakrájené nadrobno)
  • 1 polévková lžíce mletého česneku
  • 1 polévková lžíce mletého čerstvého zázvoru
  • 1 čajová lžička sušeného tymiánu 
  • ¼ šálku bílé mouky
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • ½ šálku připraveného pesta

Postup

  • Houby pokrájejte na malé kousky a osmahněte je na 3 lžících olivového oleje. Přidejte cibuli a restujte 3 minuty. 
  • Do směsi přidejte česnek, zázvor a tymián. Vařte další minutu. 
  • Přidejte houby a restujte je 3 minuty, dokud nezačnou měknout. 
  • Dochuťte solí a pepřem dle vlastní chuti. 
  • Vše zaprašte moukou a promíchejte. Vařte 1 minutu. 
  • Přilijte polovinu zeleninového vývaru a, za občasného míchání, vařte, dokud polévka nezačne mírně houstnout. 
  • Následně přidejte zbytek vývaru a vařte dalších 5 minut, dokud houby nezměknou. 
  • Houbovou polévku podávejte se 2 lžícemi pesta.

Hřibová polévka, podávaná s bylinkovým pestem.
zdroj: savoryonline.com

Zjistěte, jak připravit domácí pesto v 5 variantách.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.