Máte rádi sušenky, ale zároveň se snažíte nepřibírat? Pak vyzkoušejte náš nízkokalorický recept, který se rychle stane jedním z vašich nejoblíbenějších.
Ingredience
- ½ šálku mouky
- ¼ šálku cukru (můžete použít umělé sladidlo dle vlastní volby)
- ¾ lžičky prášku do pečiva
- ⅛ lžičky soli
- 1 lžíce tuku na pečení
- 4 lžíce polotučného mléka
- čerstvé jahody
- smetana ke šlehání
Postup
- V misce smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
- Vmíchejte do směsi tuk. Směs bude připomínat hrubou strouhanku.
- Následně přidejte 3 lžíce mléka a vytvořte hutné těsto.
- Pomocí lžíce vytvořte malé hrudky, které umisťujte na plech vyložený pečícím papírem. Rozestupy mezi hrudkami by měly být asi 3 cm, jelikož se hrudky, při pečení, roztečou do stran.
- Hrudky pomažte zbývajícím mlékem, které jim dodá jemnost.
- Sušenky pečte v rozpálené troubě na 190°C 14–16 minut.
- Zatímco se sušenky pečou, připravte si šlehačku.
- Hotové vychladlé sušenky vrstvěte střídavě se šlehačkou a jahodami.
- Dezert s jahodami můžete servírovat na dezertních talířcích nebo v miskách.