Parádní recept z jogurtu. Nechte se omámit jemnou chutí dezertu. Vychutnáte si ho ke snídani, ale i k odpolední kávě.
INGREDIENCE:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 1/2 hrnku krupicového cukru
- 1/3 hrnku slunečnicového oleje
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 vejce
Na dokončení:
- nektarinky (ale i jiné sezónní ovoce)
Drobenka:
- 1 hrnek hrubé mouky
- 3/4 hrnku moučkového cukru
- 4 lžíce másla
POSTUP
- Troubu předehřejeme na 180°C.
- Nejprve si připravíme drobenku.
- V misce smícháme hrubou mouku a moučkový cukr.
- Přidáme rozpuštěné máslo a vytvoříme drobenku.
- Zbytek ingrediencí smícháme ve zvláštní míse a vytvoříme vláčné těsto.
- Nalijeme do koláčové formy.
- Poklademe plátky nektarinek.
- Posypeme drobenkou.
- Pečeme přibližně 30 minut.