Jaké je nejoblíbenější hospodské jídlo k vychlazenému pivu? Přinášíme recept na nakládaný hermelín, který je vedle utopenců další českou specialitou.
Plísňový sýr udělá ve společnosti dobrého koření a zeleniny velkou parádu a určitě si jej vychutnáte i doma.
Chcete vědět, jak na nejlépe sýr naložit a jak dlouho jej nechat ustát?
V našich receptech najdete inspiraci na klasiku i trochu zábavného sýrového experimentu.
Naše recepty
Ingredience na 3 porce:
- 3 ks hermelínu
- 1 ks uzené klobásy dle chuti
- 5 lžic kysaného zelí
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 1 větší cibule (červená nebo žlutá)
- 2 stroužky česneku
- 3 ks nakládaných beraních rohů
- 2 menší bobkové listy
- 3 kuličky nového koření
- 1 lžička kmínu
- sůp
- pepř
- slunečnicový olej
Postup:
- Utřený česnek smíchejte s hořčicí a směsí potřete podélně překrojené hermelíny.
- Na směs přidejte na kolečka nakrájenou cibuli, lehce opepřete, osolte a přiklopte.
- Kysané zelí smíchejte s kmínem a přisolte. Klobásu nakrájejte na kolečka.
- Na dno sklenice vložte cibuli na kolečka, beraní roh, zelí a pár koleček klobásy. Přidejte hermelín a takto opakuje i u zbylých hermelínů.
- Přisypte zbytek koření a vše zalijte slunečnicovým olejem tak, aby byly všechny hermelíny ponořené.
- Skladujte na tmavém místě při pokojové teplotě minimálně 7 -10 dní. Výsledek si vychutnejte s vychlazeným pivem.
Trefili jsme se vám některým z těchto receptů do chuti?
Věříme, že ano.
Tahle sytá svačinka je jednoduchá na přípravu, poslouží jako skvělý dárek i jako zpestření večírků s přáteli.