Vyrobte si tohoto skvělého pomocníka nejen v boji proti nachlazení a kašli!
Pokud chcete chuť medu trochu ozvláštnit, můžete, místo citronu, použít pomeranč.
Ingredience
- 2 šálky čerstvých pampeliškových květů
- 1,5 šálku vody
- 1,5 šálku třtinového cukru
- 1 citron
Postup
- Pampeliškové květy jemně omyjte studenou vodou.
- Následně je, společně s vodou a několika plátky citronu, vložte do hrnce a na mírném ohni je, přikryté pokličkou, vařte asi 15 minut.
- Poté nechte směs v hrnci vychladnout a louhovat přes noc.
- Druhý den směs přeceďte, přes sítko či plátýnko, do jiného hrnce.
- K pampeliškovému výluhu přidejte cukr a na mírném ohni vše důkladně míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.
- Poté směs, za občasného míchání, vařte ještě 30 minut.
- Když začne směs houstnout, je med hotový.
- Ještě teplý med z pampelišek přelijte do připravených sklenic s víkem, které, po naplnění, ihned uzavřete.
- Pokud by vám med začal krystalizovat, ponořte naplněnou sklenici, na chvíli, do nádoby s teplou vodou.
Milovníkům medu a masa doporučujeme vyzkoušet skvělé recepty na medové maso!