Recept na pampeliškový med

Recept na pampeliškový med

Vyrobte si tohoto skvělého pomocníka nejen v boji proti nachlazení a kašli! 

Pokud chcete chuť medu trochu ozvláštnit, můžete, místo citronu, použít pomeranč.

Ingredience

  • 2 šálky čerstvých pampeliškových květů
  • 1,5 šálku vody
  • 1,5 šálku třtinového cukru
  • 1 citron

Postup

  • Pampeliškové květy jemně omyjte studenou vodou.
  • Následně je, společně s vodou a několika plátky citronu, vložte do hrnce a na mírném ohni je, přikryté pokličkou, vařte asi 15 minut.
  • Poté nechte směs v hrnci vychladnout a louhovat přes noc.
  • Druhý den směs přeceďte, přes sítko či plátýnko, do jiného hrnce.
  • K pampeliškovému výluhu přidejte cukr a na mírném ohni vše důkladně míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.
  • Poté směs, za občasného míchání, vařte ještě 30 minut.
  • Když začne směs houstnout, je med hotový.
  • Ještě teplý med z pampelišek přelijte do připravených sklenic s víkem, které, po naplnění, ihned uzavřete.  
  • Pokud by vám med začal krystalizovat, ponořte naplněnou sklenici, na chvíli, do nádoby s teplou vodou. 

Med z pampelišek ve sklenici.
zdroj: veganonboard.com

Milovníkům medu a masa doporučujeme vyzkoušet skvělé recepty na medové maso!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.