Recept na perníkovou chaloupku

Recept na perníkovou chaloupku
Příprava: 60 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Tento recept je vhodný zejména o Vánocích, kdy pomůže dotvořit jedinečnou sváteční atmosféru. 

Pusťte se do toho!

Ingredience

Těsto na chaloupku:

  • 250 g nesoleného másla
  • 200 g hnědého cukru
  • 7 polévkových lžic zlatého sirupu
  • 600 g hladké mouky
  • 2 čajové lžičky sody
  • 4 čajové lžičky mletého zázvoru

Směs na zdobení: 

  • 450 g cukru moučka
  • ½ polévkové lžíce Cream of Tartar (sušená smetana od Dr. Oetkera)
  • 3 vaječné bílky

Postup

Těsto na chaloupku:

  • Předehřejte troubu na 200°C. 
  • Na pánvi rozpusťte máslo, cukr a sirup. 
  • Mouku, sodu a mletý zázvor promíchejte ve vedlejší misce a poté, do této suché směsi, vmíchejte máslovou směs z pánve. 
  • Míchejte, dokud se ingredience nespojí a nevznikne hutné těsto. Pokud je to potřeba, přilijte trochu vody.
  • Z internetu si stáhněte volitelnou šablonu chaloupky a obkreslete ji na pečící papír. Jednotlivé tvary vystřihněte a naneste na ně perníkové těsto.
  • Těsto na pečícím papíru dejte na plech a pečte 12 minut, dokud nebudou kousky pevné a trochu neztmavnou. 
  • Hotové kousky perníkové chaloupky nechte vychladnout a pomocí směsi na zdobení, je spojujte k sobě a následně ozdobte.

Směs na zdobení:

  • Cukr, sušenou smetanu a bílky smíchejte v míse. Pomocí mixéru šlehejte 7–10 minut. Měli byste získat tužší, sněhově bílou směs.
  • S touto směsí pracujte rychle, aby nezaschla dříve, než ji nanesete. Naplňte jí dávkovač a zdobte perníkovou chaloupku. 
Chaloupka z perníku, zdobená směsí z vaječných bílků.
zdroj: thespruceeats.com

Máte rádi sušenky? Vyzkoušejte recepty na sušenky z ovsa.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.