Recept na pizzu bez lepku

Recept na pizzu bez lepku

Těsto, podle tohoto receptu, se vyrábí velice snadno, a to za pomoci jakékoli bezlepkové mouky. 

Připravte si křupavé těsto a dochuťte jej ingrediencemi dle vlastního výběru.

Ingredience

  • 1 šálek teplé vody
  • 1 polévková lžíce cukru (můžete použít také med)
  • 1 a 1,5 čajové lžičky droždí
  • 1 a ¼ šálku bezlepkové mouky (1:1 + ¼ šálku mandlové mouky – asi 210 g)
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • ¾ čajové lžičky soli
  • 1 polévková lžíce prášku psyllium 
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje

Postup

  • Teplou vodu, cukr a droždí smíchejte v míse. 
  • Zatímco droždí kyne (asi 3–4 minuty), smíchejte, ve vedlejší míse, mouku, prášek do pečiva, sůl a psyllium. 
  • Mixujte a průběžně přidávejte směs s droždím a olej. 
  • Zvyšte rychlost na středně vysoký výkon a mixujte 3–4 minuty. 
  • Z těsta vytvořte kouli a nechte kynout 30 minut. 
  • Mezitím dejte předehřát troubu na 200 °C a připravte si pekáč. Ten naolejujte nebo vyložte pečícím papírem. 
  • Hotové kynuté těsto na pizzu na plech roztáhněte pomocí rukou po celé jeho ploše. Těsto se při pečení zmenší, proto se nebojte jej pořádně roztáhnout. 
  • Rozložené těsto nechte kynout dalších 10 minut. Na těsto přidejte oblíbené ingredience dle vlastního výběru.
  • Poté vložte do trouby a pečte 10–15 minut. 
  • Před nakrájením nechte pizzu několik minut vychladnout.

Bezlepkové těsto s rozpuštěným sýrem a kousky salámu.
zdroj: meaningfuleats.com

Itálie se pyšní spoustou dobrého jídla. Kromě pizzy si můžete připravit také nejrůznější recepty na italské těstoviny

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.