Recept na pizzu Tutti (Pizza con tutti)

Recept na pizzu Tutti (Pizza con tutti)

Tutti znamená v italštině “všichni”. Název je možné přeložit jako “pizza se vším”. 

Tento pokrm chutná opravdu každému, jelikož obsahuje tolik rozmanitých ingrediencí. 

Připravte si jednu z nejoblíbenějších italských pizz.

Ingredience

  • pizzové těsto (viz recept výše)
  • ¼ šálku olivového oleje
  • 2 šálky rajčatové passaty
  • 1 šálek hub, nakrájených na tenké plátky
  • 1 šálek tenkých plátků klobás nebo salámu 
  • 2 šálky mozzarelly (nastrouhané nadrobno)
  • ¼ šálku parmazánu
  • pepř

Postup

  • Těsto si připravte podle pokynů v receptu výše. 
  • Předehřejte si troubu na 200 °C. 
  • Těsto rozdělte na polovinu a rukama obě poloviny vytvarujte do tvaru kruhu. Pomáhejte si moukou, aby se těsto na vaše ruce příliš nelepilo.
  • Těsto umístěte na plech, vyložený pečícím papírem a potřete jej připravenou passatou. Rozetřete ji po celém povrchu. 
  • Následně pizzu posypte houbami, klobásou, mozzarellou a parmazánem. Všechny ingredience použijte v polovičním množství – druhou půlku použijete na druhou pizzu. 
  • Každou, takto připravenou, pizzu pokapejte trochou olivového oleje.
  • Pečte 14 minut, dokud pizza nezezlátne. Na závěr pizzu opepřete a podávejte. 

Tutti se zeleninou, fazolemi a nastrouhaným sýrem.
zdroj: cooking.nytimes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.