Pravý cheesecake sestává z krému z čerstvého sýru (nejlépe značka Philadelphia) a zakysané smetany. Korpus se připravuje z grahamových sušenek (můžete nahradit třeba celozrnnými BEBE) a másla.
INGREDIENCE:
Na korpus:
- 150 g grahamových sušenek
- 5 lžic másla
- 1/4 hrnku cukru
Na krém:
- 900 g čerstvého krémového sýru
- 1 hrnek cukru
- 240 g plnotučné zakysané smetany
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžičky citronové šťávy
- 3 velká vejce
POSTUP:
- Všechny suroviny si vyndejte předem z lednice, aby měli při přípravě krému pokojovou teplotu.
- Sušenky si rozmixujte, pak přidejte rozpuštěné máslo a cukr a promixujte.
- Korpus napěchujte na dno dortové formy (cca 23 cm v průměru), rozprostřete a dejte zapéct na 8 minut do trouby předehřáté na 175°C.
- Sýr si vyšlehejte spolu s cukrem, citronovou šťávou a vanilkou do jemného krému.
- Pak zašlehejte zakysanou smetanu a nakonec vejce.
- Krém rozprostřete na korpus.
- Dortovou formu si zespodu zabalte do alobalu tak, aby se přes spáry nedostala voda.
- Nyní budeme dopékat cheesecake ve vodní lázni.
- Najděte pekáček, do kterého budete moci dortovou formu ponořit.
- Do něj nalejte vodu a dejte zapéct na dalších 55 minut.
- Po upečení jej nechte zchladit v troubě ve vodní lázni.
- Před podáváním nechte vychladit 4 hodiny v lednici.