Recept na pravý cheesecake 

Recept na pravý cheesecake 
Příprava: 20 minut Vaření: 65 minut Počet porcí: 12

Pravý cheesecake sestává z krému z čerstvého sýru (nejlépe značka Philadelphia) a zakysané smetany. Korpus se připravuje z grahamových sušenek (můžete nahradit třeba celozrnnými BEBE) a másla. 

INGREDIENCE:

Na korpus:

  • 150 g grahamových sušenek
  • 5 lžic másla
  • 1/4 hrnku cukru

Na krém:

  • 900 g čerstvého krémového sýru
  • 1 hrnek cukru
  • 240 g plnotučné zakysané smetany
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 3 velká vejce

POSTUP:

  • Všechny suroviny si vyndejte předem z lednice, aby měli při přípravě krému pokojovou teplotu.
  • Sušenky si rozmixujte, pak přidejte rozpuštěné máslo a cukr a promixujte. 
  • Korpus napěchujte na dno dortové formy (cca 23 cm v průměru), rozprostřete a dejte zapéct na 8 minut do trouby předehřáté na 175°C. 
  • Sýr si vyšlehejte spolu s cukrem, citronovou šťávou a vanilkou do jemného krému.
  • Pak zašlehejte zakysanou smetanu a nakonec vejce.
  • Krém rozprostřete na korpus. 
  • Dortovou formu si zespodu zabalte do alobalu tak, aby se přes spáry nedostala voda. 
  • Nyní budeme dopékat cheesecake ve vodní lázni. 
  • Najděte pekáček, do kterého budete moci dortovou formu ponořit. 
  • Do něj nalejte vodu a dejte zapéct na dalších 55 minut. 
  • Po upečení jej nechte zchladit v troubě ve vodní lázni.
  • Před podáváním nechte vychladit 4 hodiny v lednici. 
livewellbakeoften.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.