Recept na utopence se zelím

Recept na utopence se zelím

K vyzkoušení se nabízí i tato mírně pikantní varianta utopenců s kysaným zelím. Je to zkrátka klasická mňamka k pivu a dobrému čerstvému chlebu.

INGREDIENCE:

Nálev:

  • 175  ml vody
  • 350 ml octa
  • 1 a půl lžíce cukru
  • 6 kuliček nového koření
  • 5 kuliček černého pepře
  • 2 bobkové listy
  • ¾  lžičky soli

K naložení:

  • 8 špekáčků
  • 2 středně velké cibule
  • chilli
  • feferonka
  • 350 g bílého kysaného zelí

POSTUP:

  • Ingredience na nálev si svaříme.
  • Špekáčky si nakrojíme napříč, dovnitř dáme cibuli zaprášenou chilli. 
  • Do sklenice dáme špekácek přidáme pár plátků cibule, feferonku a na to zelí. 
  • Postup opakujeme až nahoru. 
  • Nakonec zalijeme ještě teplým lákem, špunty pouze přikryjeme a necháme vychladnout. 
  • Pak teprve víčka utáhneme a můžeme je dát do lednice a nechat odležet 14 dnů.
Recept na utopence se zelím a feferonkami.
pinterest.ca

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.