Nevíte-li, jakou pochoutku podávat v rámci předkrmu svým hostům, připravte si cuketový tatarák. Recept na zavařování je velmi jednoduchý a pomůže vám uchovat skvělou chuť tataráku z cuket až několik měsíců. Nemusíte už trávit hodiny v kuchyni přípravou jídla. Místo toho si můžete užívat společnost své rodiny a přátel.
Ingredience
- 1 střední cuketa
- 1 hrst máty
- citronová kůra z 1/2 ks
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička červeného vinného octa
- mořská sůl dle chuti
Postup
- V míse smíchejte oloupanou a na kostičky nakrájenou cuketu s mátou, citronovou kůrou, sójovou omáčkou a červeným vinným octem. Směs ochuťte solí dle vlastní chuti a nechte ji 10 minut odpočívat.
- Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.
- Po této době cuketovým tatarákem naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete víčky. Sterilizace je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení pokrmu bakteriemi.
- Naplněné sklenice vložte do hrnce vyloženého čistou utěrkou, zalijte je vodou až po víčko a vařte je při teplotě 85 °C po dobu 20 minut.
- Sklenice následně vyndejte, postavte je víčky dolů na rovnou plochu a nechte je volně vychladnout. Takto připravený cuketový tatarák skladujte na tmavém a chladném místě. Po otevření sklenice její obsah spotřebujte co nejdříve.