Recept na konzervovaný tatarák z cuket

Recept na konzervovaný tatarák z cuket
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Nevíte-li, jakou pochoutku podávat v rámci předkrmu svým hostům, připravte si cuketový tatarák. Recept na zavařování je velmi jednoduchý a pomůže vám uchovat skvělou chuť tataráku z cuket až několik měsíců. Nemusíte už trávit hodiny v kuchyni přípravou jídla. Místo toho si můžete užívat společnost své rodiny a přátel.

Ingredience

  • 1 střední cuketa
  • 1 hrst máty
  • citronová kůra z 1/2 ks
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička červeného vinného octa
  • mořská sůl dle chuti

Postup

  • V míse smíchejte oloupanou a na kostičky nakrájenou cuketu s mátou, citronovou kůrou, sójovou omáčkou a červeným vinným octem. Směs ochuťte solí dle vlastní chuti a nechte ji 10 minut odpočívat. 
  • Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu. 
  • Po této době cuketovým tatarákem naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete víčky. Sterilizace je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení pokrmu bakteriemi.
  • Naplněné sklenice vložte do hrnce vyloženého čistou utěrkou, zalijte je vodou až po víčko a vařte je při teplotě 85 °C po dobu 20 minut. 
  • Sklenice následně vyndejte, postavte je víčky dolů na rovnou plochu a nechte je volně vychladnout. Takto připravený cuketový tatarák skladujte na tmavém a chladném místě. Po otevření sklenice její obsah spotřebujte co nejdříve.
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.