Recept na konzervování hroznového vína

Recept na konzervování hroznového vína
Příprava: 35 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 2

Co může být více osvěžujícího než hrozny? Recept na zavařování hroznů není složitý a můžete díky němu získat skvělý doplněk k sýrům, dezertům nebo hlavnímu jídlu. Zavařování hroznového vína je rychlé a umožní vám pochutnat si na čerstvém ovoci kdykoliv vás napadne.

Ingredience

  • 1000 g hroznů
  • voda 1000 + 1000 ml
  • kyselina citronová 1 lžička
  • cukr krupice 400 g

Postup

  • Hrozny zbavte stopek a důkladně je omyjte. V hrnci přiveďte k varu vodu a hrozny do ní vložte. Vařte je 30 vteřin a poté je co nejrychleji z hrnce vyjměte. 
  • Přidávejte je postupně, aby se voda nepřestala vařit. Postup opakujte u všech hroznů. Celý proces bude trvat přibližně 10 minut.
  • Následně hrozny vložte do sterilizovaných sklenic tak, aby vznikl volný prostor přibližně 3 cm pod horní částí sklenice. 
  • V hrnci smíchejte vodu s kyselinou citronovou a cukrem krupice. Nálev vařte přibližně 15 minut a následně jím zalijte hrozny ve sklenicích. 
  • Sklenice uzavřete sterilizovanými víčky a vložte je do hrnce, jehož dno jste pokryli čistou utěrkou. Dbejte na to, aby se sklenice vzájemně nedotýkaly. Sterilizace sklenic a víček je důležitá, aby nedošlo ke znehodnocení pokrmu bakteriemi.
  • Sklenice zalijte vodou až po spodní okraj víčka a vařte je 10 minut. Poté je vyjměte, položte je na rovný povrch víčky dolů a nechte je volně vychladnout pod utěrkou.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.