Jste zvědaví, jak chutná červená quinoa? Recept na tento způsob vám může napovědět. Salát z quinoy s tuňákem tvoří svěží kombinaci. Ochutnejte!
Ingredience:
- 100 g červené quinoy
- 3 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1 citronu
- ½ lžíce bílého vinného octa
- 120 g plechovka tuňáka
- 1 avokádo
- 200 g cherry rajčátek
- 2 lžíce opražených semínek (slunečnicových, dýňových, sezamových)
- bylinková sůl – sůl, pepř, česnek, petrželka
- salát dle vlastní volby (ledový, rukola)
Postup:
- Quinou si důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.
- Odměřte si množství v hrnku a přidejte jednou tolik studené vody.
- Dejte vařit na dobu asi 15 minut.
- Mezitím si nachystejte zálivku na salát smícháním oleje, citronové šťávy, vinného octa a bylinkové soli.
- Uvařenou quinou nechte vychladit, zceďte přebytečnou tekutinu a smíchejte ji se zálivkou.
- Přidejte na poloviny nakrájená rajčata, na kousky nakrájeného a zcezeného tuňáka a na kousky nakrájené avokádo.
- Posypte opraženými semínky.
- Podávejte se svým oblíbeným salátem, například rukolou.