4 báječné recepty na pikantní dip z lilku, které potěší nejen milovníky blízkovýchodní kuchyně!

Hledáte originální třešničku na dortu pro vaši zahradní párty nebo grilování?

Vyzkoušejte naše originální recepty na baba ganoush.

Pikantní pomazánka z pečených lilků chutná skvěle k masu, zelenině i pečivu.

Kterou variantu vyzkoušíte jako první?

Co je baba ganoush?

Baba ganoush je ikonický pokrm blízkovýchodní a severoafrické kuchyně, který je známý svou bohatou pikantní chutí. Jeho základem jsou lilky, po jejich upečení stačí vydlabat dužinu, ochutit ji olejem, solí, pepřem, citronovou šťávou, česnekem a tahinou.

Tahina je další typický blízkovýchodní produkt, který se připravuje ze sezamových semínek, jež se melou a zpracovávají, dokud nevznikne hustá pasta, která se používá při přípravě různých dresinků a omáček, jako je například i hummus.

Lidově se tomuto pokrmu někdy říká také lilkový kaviár. Podává se zejména jako příloha k falafelu nebo k tradičním chlebům, jako je pita a naan. Existují i varianty, které jsou obohacené o další ingredience, například rajčata, papriky, cibuli a petrželku.

Vědeli jste, že z lilku lze uvařit i velmi chutnou polévku? Inspirujte se našimi recepty na lilkovou polévku.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.