Nejlepší recepty na obložené křupavé chlebíčky po italsku 5x jinak!

Hledáte občerstvení na oslavu či večírek a tradiční chlebíčky a chuťovky už vás omrzely?

Návštěvy jistě ocení ozdobené plátky pečiva opečené v troubě.

Načerpejte inspiraci z našich receptů na crostini.

Uvidíte, že zachutnají každému a navíc na ně upotřebíte i spoustu věcí z ledničky.

Kterou variantu vyzkoušíte jako první?

Co jsou crostini?

Crostini je italský název pro opečené křupavé plátky pečiva, které se následně zdobí rozmanitými pomazánkami a dalšími ingrediencemi.

Obvykle se podávají jako předkrm před jídlem, hodí ale též k aperitivu a v neposlední řadě jsou nezbytnou součástí oslav a večírků. Jejich výhodu je, že jsou připravené za několik málo minut a existují v mnoha variantách.

Plátky pečiva lze opéct v troubě nebo na pánvi. Tradičně se pečivo před opékáním pokape pouze malým množstvím olivového oleje, ale je možné použít též koření nebo bylinky.

V čem se crostini liší od bruschetty?

V obou případech jde o opečený plátek pečiva, není to ale totéž. Bruschetta se připravuje z „tlustého plátku chleba“, obvykle z kváskového. Po potření olivovým olejem a stroužkem česneku se plátek opeče a poté se tradičně posype nakrájenými rajčaty s bazalkou.

Crostini se nejčastěji připravují z plátků ciabetty, jsou tenčí a menší než bruschetty. Následně se podávají s různými druhy pomazánek, pestem, sýry nebo uzeninami. Tímto způsobem jsou o něco univerzálnější a můžete jich sníst víc.

Chlebíčky, jednohubky či crostini můžete na večírku doplnit též rozmanitými pochutinami s listového těsta. Načerpejte inspiraci z našich receptů na slané listové těsto.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.