Máte slabost pro časem a generacemi prověřené sladkosti, které nikdy neomrzí?
Vyzkoušejte naše recepty na kremrole.
Jejich křehké těsto a sladká náplň tvoří dokonalou kombinaci, která potěší malé i velké mlsouny.
Vychutnejte si je v tradiční i netradiční verzi!
Naše recepty
Co jsou kremrole?
Tento oblíbený dezert se skládá z křehkého listového těsta stočeného do trubičky a naplněného nejčastěji nadýchaným sněhem z bílků. Kremrole jsou populární díky své lehkosti, jemné chuti a kombinaci křupavého těsta s vláčnou náplní.
Kromě sladkých kremrolí, které mohou být plněny nejen sněhem, ale též šlehačkou nebo pudinkovým krémem, existují i slané varianty, plněné například šunkovou pěnou.
Jak na nejlepší kremrole?
- Těsto musí být křupavé a zlatavé, ale ne spálené. Pečte na 200 °C asi 10 až 15 minut.
- V případě plnění sněhem musí být bílky dokonale vyšlehané s cukrem, aby náplň nevytékala.
- Upečené kremrole je třeba z kovových trubiček sundat co nejrychleji, tedy ještě teplé.
- Naopak náplní kremrole plňte až poté, co zcela vychladnou.
Ochutnejte i další lahodné moučníky připravené pomocí našich sladkých receptů z listového těsta.