Originální recepty na kuře cacciatore ve 4 různých variantách. Obohaťte si jídelníček o tuto lahodnou pochoutku!

Milujete jemné, křehké a v ústech se rozplývající kuřecí maso?

Vyzkoušejte naše recepty na kuře po myslivecku.

Kořeny tohoto pokrmu najdete ve slunném Toskánsku.

Uvařte si ho jemné i pikantní, s polentou, rýží či dalšími přílohami.

Příprava je velmi jednoduchá.

Inspirujte se!

Co je kuře po myslivecku?

Pro ty, kteří tento skvělý recept neznají, se jedná o šťavnaté kousky kuřecího masa připravovaného na pánvi společně se mrkví, celerem, cibulí, rajčaty a bylinkami.

Jde o pokrm původně z italské kuchyně, kde je známý pod označením kuře cacciarore. Italské slovo cacciatore znamená „lovec či myslivec“, původně si totiž toto jídlo připravovali toskánští myslivci v divočině z dostupných a ulovených surovin.

Každý italský region má svou vlastní variantu, na severu země se častěji používá bílé víno a smetana, zatímco na jihu dominuje víno červené, chilli papričky, olivy a výraznější koření. Kromě kuřete se takto připravuje i králík.

Kuře po myslivecku můžete podávat s mnoha rozmanitými přílohami, například s čerstvým pečivem, polentou, těstovinami, rýží i bramborami.

Kuřecí maso lze připravit mnoha různými způsoby. Klasikou jsou ale recepty na pečené kuře. Inspirujte se těmi našimi!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.