Milujete jemné, křehké a v ústech se rozplývající kuřecí maso?
Vyzkoušejte naše recepty na kuře po myslivecku.
Kořeny tohoto pokrmu najdete ve slunném Toskánsku.
Uvařte si ho jemné i pikantní, s polentou, rýží či dalšími přílohami.
Příprava je velmi jednoduchá.
Inspirujte se!
Naše recepty
Co je kuře po myslivecku?
Pro ty, kteří tento skvělý recept neznají, se jedná o šťavnaté kousky kuřecího masa připravovaného na pánvi společně se mrkví, celerem, cibulí, rajčaty a bylinkami.
Jde o pokrm původně z italské kuchyně, kde je známý pod označením kuře cacciarore. Italské slovo cacciatore znamená „lovec či myslivec“, původně si totiž toto jídlo připravovali toskánští myslivci v divočině z dostupných a ulovených surovin.
Každý italský region má svou vlastní variantu, na severu země se častěji používá bílé víno a smetana, zatímco na jihu dominuje víno červené, chilli papričky, olivy a výraznější koření. Kromě kuřete se takto připravuje i králík.
Kuře po myslivecku můžete podávat s mnoha rozmanitými přílohami, například s čerstvým pečivem, polentou, těstovinami, rýží i bramborami.
Kuřecí maso lze připravit mnoha různými způsoby. Klasikou jsou ale recepty na pečené kuře. Inspirujte se těmi našimi!