5 jedinečných receptů na cibuli naplněnou masem, zeleninou či sýrem

Plněné papriky, plněné brambory či plněné cukety určitě znáte.

Nádivkou se dají ale oživit i mnohé další druhy zeleniny.

Třeba i obyčejná „cibule“.

Vyzkoušejte naše recepty na plněnou cibuli.

Uvidíte, že vás mile překvapí.

Čím naplnit cibuli?

Cibule je základem mnoha pokrmů, i když mnoho z nás její důležitost poněkud podceňuje. Možná vás proto překvapí, že i sama o sobě se cibule může stát opravdovou lahůdkou. Stačí ji naplnit. Čím? Většinou věcí, které máte běžně doma v ledničce a často nevíte, co s nimi.

Pokud chcete z plené cibule vytvořit plnohodnotné jídlo, doporučuje se především její naplnění mletým masem nebo směsí zeleniny. Použít ale můžete též rozmanité uzeniny, například slaninu nebo šunku, a samozřejmě pestrou paletu sýrů a chybu neuděláte ani s houbami.

Pro dodání chuti se často využívají čerstvé bylinky, jako je petrželka, k posypání vrchní části cibule můžete použít nejen sýr, ale také strouhanku.

Základem úspěchu receptů na plněnou cibuli je vybrat si kvalitní a pevnou cibuli a mít trpělivost při jejím dlabání nebo odstraňování jednotlivých vrstev. Nezáleží na tom, zda použijete cibuli žlutou, červenou nebo bílou. Jak můžete vidět v tabulce, jejich nutriční hodnoty jsou podobné.

 Červená cibule
(100 g)
Žlutá cibule
(100 g)
Bílá cibule
(100 g)
Voda88,6 g90,1 g91,3 g
Energetická hodnota44 kcal38 kcal36 kcal
Bílkoviny0,94 g0,83 g0,89 g
Tuky0,1 g0,05 g0,13 g
Sacharidy9,93 g8,61 g7,68 g
Vláknina3,97 g2,71 g1,2 g
Cukry5,76 g5,82 g5,76 g
Vápník17 mg15 mg21 mg
Hořčík11,4 mg9 mg9,3 mg
Fosfor41 mg34 mg29 mg

Plněnou cibuli můžete v závislosti na náplni servírovat s čerstvým pečivem, brambory, zeleninovým salátem i rýží.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.