Olivy většina z nás bohužel konzumuje jen ve formě olivového leje.
Tyto plody, které jsou plné zdravých tuků, lze ale v kuchyni využít i mnoha dalšími způsoby.
Kromě salátů či těstovin je můžete přidat též do pokrmů dušených či pečených.
Chcete připravit originální lahůdku?
Inspirujte se našimi recepty na plněné olivy.
Výsledkem budete lahodný předkrm či příloha.
Který vyzkoušíte jako první?
Naše recepty
Několik rad a triků na závěr
Na přípravu plněných oliv můžete použít olivy již vypeckované nebo s peckou. Případné odstranění pecky není nikterak složité. Použijte tenký špičatý nůž a při krájení oliv kolem pecky začněte nahoře a postupujte spirálovitě dolů, přičemž olivu otáčejte rukama.
Na recepty na plněné olivy můžete používat olivy zelené i černé.
Před plněním olivy dobře osušte, jinak budou klouzat.
Smažené plněné olivy budou křupavější, pokud je obalíte dvakrát. Olivy nejprve obalte v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance. Poté je ještě jednou ve vejci a strouhance.
Plnit se dají nejen olivy, ale celá řada zeleniny. Vyzkoušejte naše recepty na plněné zelné listy. Uvidíte, že si pochutnáte.