Inspirativní recepty na skotské vejce 4x jinak. Který vyzkoušíte jako první?

Už vás omrzelo konzumovat mleté maso neustále jen ve formě karbanátků nebo sekané?

Vyzkoušejte naše recepty na pštrosí vejce!

Jsou rychlé, chutné a výživné.

Připravovat je můžete na pánvi i v troubě a podávat nejen teplé, ale i studené.

Načerpejte inspiraci!

Co je pštrosí vejce?

Pod pojmem pštrosí nebo též skotské vejce se ukrývá pravděpodobně britský pokrm, který se připravuje z mletého masa a vajec uvařených natvrdo. Vejce ukryté v mletém mase se následně obalí v trojobalu a usmaží. 

Skotská vejce se mohou podávat teplá i studená a obvykle se servírují jako předkrm nebo lehký oběd. Doplněná o přílohy se ale mohou servírovat i jako hlavní chod.

Skvěle se doplňují s přílohami s brambor, pečenými fazolkami i zeleninovými saláty. Oblíbené je též jejich podávání s rozmanitými omáčkami, například hořčičnou, a také s čatní.

Do Velké Británie se tato pochoutka s největší pravděpodobností dostala přes Indii, odkud pochází velmi podobný pokrm nargisi kofta. Podobně i Nizozemsko a Belgie mají své vlastní verze známé jako vogelnestje a gehaktbal kiekeboe. Původ tohoto pokrmu tak není stoprocentně jasný.

Jste milovníci mletého masa? Vyzkoušejte též naše recepty na holandské řízky!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.