Hledáte zdravé a snadné jídlo v jednom talíři?
Vyzkoušejte naše recepty na rýži s čočkou.
Tyto dvě plodiny společně tvoří lahodnou a výživnou nutriční kombinaci.
Připravit si z nich můžete předkrm i hlavní jídlo.
Inspirujte se!
Naše recepty
Proč a jak společně konzumovat rýži a čočku?
Kombinace rýže s čočkou je častou součástí tradičních kuchyní Blízkého východu a Indie, ale v poslední době stále častěji proniká i do západních civilizací. Důvodem je nejen lahodná chuť těchto pokrmů, ale také jejich vyvážená nutriční hodnota.
Společná konzumace rýže s čočkou našemu organismu přináší kompletní bílkoviny, sacharidy, vlákninu i minerály. Čočkovo-rýžové pokrmy jsou tak vhodné nejen pro vegetariány, ale pro všechny, kteří hledají zdravou a vyváženou stravu.
Jedním z nejznámějších pokrmů je mujadara nebo též mžaddra. Tento blízkovýchodní recept z rýže, čočky, cibule a koření existuje v mnoha verzích. Místo rýže můžete použít také bulgur.
Oblíbeným letním pokrmem jsou i rozmanité druhy salátů. Inspirujte se našimi recepty na rýžový salát. Máme pro vás hned 6 různých variant.