5 snadných receptů na rýžové placičky. Zdravé, výživné a chutné!

Zbylo vám od oběda či večeře trochu rýže a vy nevíte, co s ní?

Načerpejte inspiraci z našich receptů na rýžové placky!

Všechny jsou chutné, snadné a hotové během několik málo minut.

Oceníte je k snídani, svačině i večeři.

Užitečné tipy na přípravu rýžových placek

Rýžové placky jsou jednoduchý a univerzální pokrm, který se připravuje z vařené rýže a dalších ingrediencí. Mohou sloužit jako hlavní chod, příloha nebo zdravý snack.

Díky své neutrální chuti a přirozeně bezlepkovému složení jsou oblíbené nejen v Asii, ale v mnoha zemích po celém světě.

Jejich chuť se odvíjí od přidaných surovin, oblíbená je nejen slaná varianta s kořením nebo bylinkami, ale též varianta sladká s cukrem, ovocem, skořicí nebo medem.

Rýžové placičky lze rovněž plnit, například sýrem, zeleninou či masem. Plněné rýžové placky jsou sytější a často se podávají jako hlavní chod.

Příprava rýžových placek není složitá, základem úspěchu je správná konzistence rýže.

  • Ideální je použít lehce lepivou rýži, pokud máte rýži příliš suchou, placky se mohou rozpadat.
  • K zajištění pevnosti placek použijte vejce nebo mouku. Bez nich bude těsto drobivé a nebude držet tvar.
  • Placky smažte na středním plameni, aby byly na povrchu křupavé, ale uvnitř zůstaly měkké.

Zbytky rýže můžete využít i na přípravu dalších lahodných pokrmů. Vyzkoušejte naše recepty na italské arancini.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.