Zbylo vám od oběda či večeře trochu rýže a vy nevíte, co s ní?
Načerpejte inspiraci z našich receptů na rýžové placky!
Všechny jsou chutné, snadné a hotové během několik málo minut.
Oceníte je k snídani, svačině i večeři.
Naše recepty
Užitečné tipy na přípravu rýžových placek
Rýžové placky jsou jednoduchý a univerzální pokrm, který se připravuje z vařené rýže a dalších ingrediencí. Mohou sloužit jako hlavní chod, příloha nebo zdravý snack.
Díky své neutrální chuti a přirozeně bezlepkovému složení jsou oblíbené nejen v Asii, ale v mnoha zemích po celém světě.
Jejich chuť se odvíjí od přidaných surovin, oblíbená je nejen slaná varianta s kořením nebo bylinkami, ale též varianta sladká s cukrem, ovocem, skořicí nebo medem.
Rýžové placičky lze rovněž plnit, například sýrem, zeleninou či masem. Plněné rýžové placky jsou sytější a často se podávají jako hlavní chod.
Příprava rýžových placek není složitá, základem úspěchu je správná konzistence rýže.
- Ideální je použít lehce lepivou rýži, pokud máte rýži příliš suchou, placky se mohou rozpadat.
- K zajištění pevnosti placek použijte vejce nebo mouku. Bez nich bude těsto drobivé a nebude držet tvar.
- Placky smažte na středním plameni, aby byly na povrchu křupavé, ale uvnitř zůstaly měkké.
Zbytky rýže můžete využít i na přípravu dalších lahodných pokrmů. Vyzkoušejte naše recepty na italské arancini.