4 jedinečné recepty na vejce v pekle. Které variantě dáte přednost?

Máte rádi vajíčka a rajčatovou omáčku?

Připravte si z nich lahodnou vydatnou snídani či zdravý oběd.

Načerpejte inspiraci z našich receptů na shakshuku.

Určitě si ji zamilujete.

Co je shakshuka?

Šakšuka nebo též shakshuka je chutný pokrm, který se skládá z vajec pošírovaných v rajčatové omáčce s cibulí, paprikou a aromatickým kořením. Po uvaření se směs zasype nasekaným koriandrem nebo případně petrželkou.

Tento jednoduchý výživný pokrm je oblíbený především na Blízkém východě a v severní Africe. V současné době se ale často připravuje i v jiných zemích, kde se konzumuje jako brunch nebo lehký oběd či večeře.

Přesný původ shakshuky není zcela jasný. Nejčastěji se spojuje s Tuniskem, odkud se rozšířila do dalších zemí Blízkého východu, zejména do Izraele, kde se stala jedním z nejoblíbenějších pokrmů.

Chuť šakšuky v sobě kombinuje sladkost rajčat, jemnou hořkost papriky a výrazné tóny česneku, kmínu, koriandru a pepře. Může být i lehce pikantní podle přidaného koření. Pokud jde o vejce, bílek by měl být pevný, žloutek tekutý.

Přemýšlíte, co nachystat ke svačině nebo večeři? Pak rozhodně vyzkoušejte i naše další recepty na vajíčka.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.