Inspirativní recepty na osmažený lilek 6x jinak. Který vyzkoušíte jako první?

Co spojuje řízek, sýr, květák a žampiony?

Všechny jsou populárními smaženými pochoutkami.

Milujete tyto křupavé dobroty?

Vyzkoušejte naše recepty na smažený lilek!

Uvidíte, že budete mile překvapeni a tento pokrm si brzy najde cestu i na váš stůl.

Jak dokonale usmažit lilek?

  • Nejprve nakrájejte lilek na plátky.
  • Jaká je ideální tloušťka? Záleží na to, zde chcete, aby byl křupavý nebo šťavnatý. Pro křupavé lupínky můžete použít mandolínu, jinak je nakrájejte na plátky o tloušťce maximálně 1 cm.
  • Lilky vložte do cedníku, osolte je hrubou solí a nechte je alespoň hodinu stát. Tímto krokem se odstraní hořká chuť, voda a lilky změknou.
  • Lilky opláchněte, abyste je zbavili přebytečné soli, a osušte, jinak zůstanou při vaření příliš měkké.
  • V závislosti na receptu lilek obalte.
  • Plátky osmažte na řepkovém či slunečnicovém oleji. Je důležité, aby lilky při smažení v oleji „plavaly“. Pokud jsou tenké, stačí jim pár minut, pokud jsou silnější, nechte je dobře zhnědnout.
  • Po osmažení nechte lilky okapat na talíři vyloženém papírovými utěrkami a na závěr je můžete osolit.

Lilek nemusíte krájet jen na plátky, ale také na kostičky ty tyčinky. Příprava a vaření probíhá stejným způsobem.

Jste milovníci smažených vegetariánských pokrmů? Vyzkoušejte lahůdku v podobě smažených žampionů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.