Ražniči neboli špízy jsou oblíbenou součástí večírků a zahradních párty.
Nemusíte je vždy připravovat jen z masa nebo zeleniny.
Inspirujte se našimi recepty na sýrové špízy!
Popusťte uzdu fantazii a kombinujte různé druhy sýrů, zeleniny i ovoce.
Naše recepty
Tipy a triky na přípravu sýrových špízů
Sýrové špízy jsou oblíbený pokrm složený z různých druhů sýrů napíchnutých na špejli nebo grilovací jehlu. Často se kombinují s dalšími ingrediencemi, jako je zelenina, uzeniny nebo ovoce, což jim dodává rozmanitou chuť i zajímavý vzhled.
Podávají se buď studené, například jako jeden z předkrmů na večírku, nebo teplé, kdy se špízy grilují, zapékají nebo smaží. Na co si dát pozor při jejich přípravě?
- Pro grilování se nejvíce hodí sýry, jako je halloumi, feta nebo hermelín.
- Pro studené špízy jsou ideální nejen tvrdé sýry, například čedar či gouda, ale i mozzarella nebo camembert.
- Sýr krájejte na větší kostky, které budou na špejli či jehle lépe držet.
- Při grilování nebo smažení používejte vyšší teplotu, ale krátkou dobu pečení, aby se sýr příliš neroztekl.
- Sýrové špízy skvěle chutnají s rozmanitými dipy či bylinkovými oleji.
Jsou sýrové pokrmy vaší slabostí? Inpirujte se i našimi dalšími recepty se sýrem. Určitě si je zamilujete.