Těchto 6 výborných receptů z papiňáku musíte určitě vyzkoušet!

Přemýšlíte o tom, co si uvařit papiňáku?

Existuje spoustu nejrůznějších receptů z tlakáče, kterými zaručeně nezklamete své strávníky, ba naopak. Navíc jsou hotové velmi rychle a jsou mnohem chutnější než z klasického hrnce.

Představíme si pár jednoduchých receptů v tlakovém hrnci od masových pokrmů, po vynikající přílohy.

Proč právě tlakový hrnec?

Jedna z dovedností papiňáku je jeho udržení veškeré páry uvnitř. Díky tomu uvnitř vystoupá vysoká teplota a tlak během chvilky. Vaření jídel se takdíky rychlosti stoupání teploty zkrátí z hodiny až na desítky minut.

Právě vaření pod tlakem je rychlejší, tudíž ekologičtější a také zdravější variantou, pokud nepřidáte tolik tuku.

Dají se v něm připravit nejrůznější pokrmy od masa, brambor, polévek, zeleninových směsí až po dětské příkrmy.

Oproti vaření v klasickém hrnci, ve kterém vaření trvá o něco déle, právě tlakový hrnec dokáže v potravinách zachovat veškeré vitaminy a zdraví prospěšné látky.

Souhrn výhod vaření v papiňáku:

  • vaření trvá znatelně krátkou dobu
  • zachování důležitých živin v potravinách
  • maso je z papiňáku křehké a rozpadající se
  • pokrmy jsou chutnější
  • při vaření neušpiníte svou kuchyni

Při výběru toho nejlepšího papiňáku se můžete inspirovat našimi zkušenostmi a hodnocením tlakových hrnců.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.