Přemýšlíte o tom, co si uvařit papiňáku?
Existuje spoustu nejrůznějších receptů z tlakáče, kterými zaručeně nezklamete své strávníky, ba naopak. Navíc jsou hotové velmi rychle a jsou mnohem chutnější než z klasického hrnce.
Představíme si pár jednoduchých receptů v tlakovém hrnci od masových pokrmů, po vynikající přílohy.
Naše recepty
Proč právě tlakový hrnec?
Jedna z dovedností papiňáku je jeho udržení veškeré páry uvnitř. Díky tomu uvnitř vystoupá vysoká teplota a tlak během chvilky. Vaření jídel se takdíky rychlosti stoupání teploty zkrátí z hodiny až na desítky minut.
Právě vaření pod tlakem je rychlejší, tudíž ekologičtější a také zdravější variantou, pokud nepřidáte tolik tuku.
Dají se v něm připravit nejrůznější pokrmy od masa, brambor, polévek, zeleninových směsí až po dětské příkrmy.
Oproti vaření v klasickém hrnci, ve kterém vaření trvá o něco déle, právě tlakový hrnec dokáže v potravinách zachovat veškeré vitaminy a zdraví prospěšné látky.
Souhrn výhod vaření v papiňáku:
- vaření trvá znatelně krátkou dobu
- zachování důležitých živin v potravinách
- maso je z papiňáku křehké a rozpadající se
- pokrmy jsou chutnější
- při vaření neušpiníte svou kuchyni
Při výběru toho nejlepšího papiňáku se můžete inspirovat našimi zkušenostmi a hodnocením tlakových hrnců.