Hledáte více tipů na recepty z domácí pekárny?
Zde jich pár naleznete!
S námi zvládnete hravě upéct několik různých druhů chleba, ale třeba i mazanec.
Tak pojďme na to!
Naše recepty
V domácí pekárně můžete mimo pečení i vařit nebo zapékat. Kromě marmelád si můžete přichystat i voňavý oběd.
Nápady jsou neomezené.
Jakou mouku zvolit do domácí pekárny?
Z technického hlediska nemá domácí pekárna vesměs žádné požadavky na typ mouky, který budete na pečení používat.
- Na chléb můžete použít pšeničnou mouku všech stupňů mletí, se kterou si domácí pekárna hravě poradí.
- Žitná mouka je také částečně vhodná do domácí pekárny. Tato mouka se většinou používá do těžkých kynutých těst, kde musí stroj použít větší sílu k hnětení. Většina pekáren to však zvládá.
- Díky své struktuře je špaldová mouka také poněkud obtížněji zpracovatelná než pšeničná mouka. Domácí pekárna ji však většinou velmi dobře zvládne.
- Quinoa mouka pochází z jihoamerické obiloviny quinoa a má lehce oříškovou chuť. V pekárně se obvykle používá společně s jinými druhy bezlepkové mouky.
- Bramborová mouka je také často prodávána jako kukuřičný škrob a má dobré pečící vlastnosti. Při pečení v pekárně se často míchá s jinými druhy bezlepkové mouky.
- Rýžová mouka chutná velmi jemně, ale nemá dobré pečící vlastnosti. Proto je obvykle jen jednou přísadou mezi několika druhy bezlepkové mouky.
- Velice snadno se dá zpracovat kukuřičná mouka, která dodává chlebu exotickou, žlutou barvu.
Nezapomeňte se také podívat na naši recenzi domácích pekáren. Kdo vyhrál v našem srovnání?
A jaké recepty z domácí pekárny jsou vaše oblíbené?