Zajímá vás, jak se dá využít horkovzdušná fritéza? Receptů na jídla je spousta.
Jde o univerzální hrnec, který poskytuje nejen zdravý způsob smažení, ale také pečení.
Co všechno v něm vykouzlíte?
Pojďte se podívat na nejoblíbenější recepty z horkovzdušné fritézy!
Naše recepty
Nápady na recepty z horkovzdušné fritézy se nám to přímo hemží, co? A to jich je jen pouhá píď.
Co je vlastně horkovzdušný hrnec a jak funguje?
Možná jste už o pojmu zdravé fritování slyšeli. A třeba je to pro vás novinka. Horkovzdušný hrnec je elektrospotřebič, který funguje na bázi horkého cirkulujícího vzduchu. Ve zkratce tedy lze říci, že využívá tzv. konvekce, což je v českém překladu proudění. Jde tedy o malou troubu. Princip je zcela jednoduchý, že?
Docílíte stejného mechanismu jako u smažení v oleji s tím rozdílem, že v horkovzdušném hrnci využijete až o 80 % méně oleje. Obrovskou výhodou také je, že po smažení nezůstává zápach z přepáleného tuku.
Jaké jsou další výhody horkovzdušné fritézy?
Kromě omezení značného množství přepáleného tuku si můžete vynachválit i rychlost přípravy. Nejen, že u hrnce nemusíte stát a čekat, ale mezitím, co se jídlo smaží, se můžete věnovat jiným věcem.
Já osobně nejvíce oceňuji, když nemusím nahřívat celou troubu. Pokud chci něco málo upéct, je to během chvilky. A navíc je ušetřená i elektrická energie.
Pokud ještě horkovzdušný hrnec nemáte, doporučujeme, abyste jeho výběr pečlivě zvážili. Zejména aby vám vyhovovala i jeho velikost, respektive objem. Skvělý bonus je, pokud jsou k němu i další příslušenství, třeba v podobě plechu na pečení.
Více se dočtete v recenzi horkovzdušných fritéz, která sděluje všechny potřebné informace vedoucí k výběru toho správného výrobku.
Napište, jak vám to smažení a pečení v horkovzdušném hrnci jde. A jestli máte své osvědčené recepty na jídla v horkovzdušné fritéze, podělte se.
Ať vám chutná!