Skvělé recepty s vepřovou kýtou pro všechny milovníky masa. Inspirujte se!

Vepřová kýta je zadní částí svaloviny vepře. 

Je méně prorostlá a při správné přípravě jemná. 

Patří mezi dostupná masa. Seženete ji i v supermarketech, takže si s jejím obstaráním nemusíte dělat příliš starostí. 

Pokud nemáte nápady na vaření, naberte novou múzu na obědy z vepřové kýty. 

Pokud se vydáte do supermarketu, volte raději čerstvou kýtu z pultového prodeje. Vakuované maso může být obohacené o vodu. Někdy se stává, že je naporcováno po vláknech, což může způsobovat jeho vysušení. 

Její výhodou je libovost, takže se hodí i k dietám. V kuchyni má opravdu široké uplatnění. Přes to, že se skvěle hodí k minutkám, třeba na přípravu řízků nebo číny, můžete ji dát i upéct do trouby. 

K další inspiraci mohou posloužit i další recepty na zpracování vepřového masa. Třeba domácí vepřová zavařenina je opravdu lákavá. Dále pak si můžete z kýty uvařit i vepřovou čínu. Hodí se samozřejmě i na letní grilování. Zkuste grilovanou vepřovou kýtu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.