Pečené krůtí masové kuličky s nejluxusnější omáčkou z upečených červených paprik povýší vaše kulinářské dovednosti o další level a vaše rodina už nebude chtít obědvat či večeřet nic jiného!
Ingredience
Na omáčku z pečených paprik:
- 6 červených paprik
- 1/2 šálku + 1 lžíce olivového nebo avokádového oleje
- 1/4 šálku červeného vinného octa
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mořské soli
Na masové kuličky:
- 500 g mletého krůtího masa
- 500 g krůtí klobásy, nastrouhané najemno
- 1 vejce
- 3/4 šálku mandlové mouky
- 1 lžička soli + více podle chuti
- 1/4 šálku jemně nakrájené červené cibule
- 1 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce čerstvě nasekané petrželky
- 2 lžíce čerstvě nasekané máty
Postup
- Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
- Každou papriku nakrájejte na polovinu nebo na třetiny, odstraňte blánu, zbavte se semínek a vrchní části potřete olivovým olejem.
- Papriky dejte na plech a pečte asi 20 minut, nebo dokud nezměknou a trochu nezhnědnou.
- Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
- Snižte teplotu trouby na 190 stupňů.
- Mezitím si připravte masové kuličky.
- Smíchejte mleté krůtí a nastrouhanou klobásu s rozšlehaným vejcem, mandlovou moukou, solí, červenou cibulí, sójovou omáčkou, petrželkou a mátou.
- Dobře promíchejte rukama.
- Rukama nebo naběračkou vytvarujte kuličky o průměru přibližně 4 cm.
- Položte na plech vyložený pečicím papírem.
- Přendejte do trouby a pečte asi 20 minut.
- Zatímco se kuličky pečou, dodělejte omáčku.
- Do mixéru dejte pečenou papriku, olej, ocet, sůl a česnek.
- Rozmixujte do hladka.
- Vyjměte kuličky z trouby a podávejte teplé pokapané omáčkou z červené papriky s květákovou nebo normální rýží.
- Podle potřeby ozdobte sýrem feta a dalšími čerstvými bylinkami (tymián nebo bazalka).
Máme pro vás i další skvělé recepty na pomazánku z papriky pro jednohubky i obložené chlebíčky. Vyzkoušejte je všechny!