Řecké rybí koláčky s ochucenou majonézou

Řecké rybí koláčky s ochucenou majonézou

Zaručujeme vám, že toto jsou ty nejchutnější rybí koláčky, jaké jste kdy ochutnali! Podávejte je s majonézou s citronem a kapary, která jim dodá perfektní šmrnc. I děti si je zamilují!

INGREDIENCE

  • 700 g filetů z čerstvé tresky
  • 2 střední brambory
  • ⅔ šálku mléka
  • ¾ šálku vody
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky nasekaných lístků čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 2 lžíce čerstvého kopru
  • 1 lžíce vloček červeného chilli
  • 2 jarní cibulky, nasekané
  • 2 vejce
  • 2 a ¼ šálku strouhanky
  • 1 habanero nakrájená na malé kostičky
  • 2 šálky olivového oleje na smažení
  • 1 lžička mořské soli
  • čerstvě mletý pepř

Na majonézu:

  • 4 lžíce majonézy
  • 1 lžíce kaparů
  • šťáva z 2 citronů
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 2 nasekané stroužky česneku
  • mořská sůl, volitelně

POSTUP

  • Brambory dobře omyjte a nakrájejte na čtverečky.
  • Vložte je do hrnce, zalijte studenou vodou a vařte 20 minut.
  • Sceďte a brambory v misce rozmačkejte šťouchadlem na brambory nebo vidličkou.
  • Filety z tresky vložte do hrnce a zalijte mlékem.
  • Rybu vařte 5 minut.
  • Nechte vychladnout a poté prsty natrhejte na kousky.
  • Rybu přidejte do stejné misky jako brambory.
  • Přidejte na kostičky nakrájenou papričku habanero, jarní cibulku, nasekanou petrželku, kopr, tymián, chilli, jednu lžičku mořské soli a namleté ​​velké množství čerstvě mletého pepře.
  • Vše dobře promíchejte a ze směsi tvarujte placičky – asi 18 kusů.
  • Rozložte je na plech nebo talíře, zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 30 minut do lednice, aby ztuhly.
  • Do mísy dejte trochu mouky a ochuťte mořskou solí a pepřem.
  • V jiné misce rozšlehejte vejce.
  • Do třetí misky přidejte strouhanku.
  •  Placičky namáčejte v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance.
  • Smažte je na pánvi s rozpáleným olivovým olejem celkem 4 minuty do zlatova.
  • Umístěte koláčky na mřížku nebo papírové ručníky, aby absorbovaly přebytečný olej.
  • Zatímco jsou koláčky z tresky v lednici, smíchejte všechny ingredience na ochucenou majonézu dohromady.
  • Dochuťte dle svých preferencí.
  • Koláčky servírujte s ochucenou majonézou!
Koláčky z ryb na talíři servírované s mističkou ochucené majonézy.
www.thegreekfoodie.com

Vyzkoušejte i naše další oblíbené recepty na fish and chips nebo-li rybu a hranolky. Rychlý oběd nebo jednoduchá večeře!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.