Řecký bramborový salát

Řecký bramborový salát

Ideální letní salát z brambor je plný čerstvých bylinek a je krásně doplněn citrónovou zálivkou. Lze ho podávat teplý i studený a připravený ho máte raz dva.

Ingredience:

  • 5 – 7 středně velkých brambor (přibližně 700 g), oloupaných a nakrájených na poloviny a poté rozčtvrcených
  • 1 malý svazek pažitky nebo zelené části jarní cibulky (volitelně)
  • 1 malý svazek petrželky (přibližně ¼ šálku), nasekané
  • 1 malý svazek kopru (přibližně 2 polévkové lžíce), nasekaného
  • ½ malé cibule nakrájené najemno podélně nebo jedna šalotka
  • ½ lžičky suchého oregana (volitelně)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1 citronu nebo 2–3 lžíce bílého nebo červeného vinného octa
  • sůl a pepř na dochucení

Postup       

  1. Brambory dejte do velkého hrnce a zalijte studenou vodou tak, aby byly zcela ponořené.
  2. Přiveďte vodu k varu a pořádně ji osolte.
  3. Duste, dokud nebudou brambory měkké.
  4. Alternativně můžete brambory vařit v páře.
  5. Zatímco se brambory vaří, nakrájejte všechny čerstvé bylinky a cibuli a dejte je do misky spolu s citronovou šťávou nebo octem.
  6. Jakmile jsou brambory hotové, slijte je a vložte přímo do mísy s bylinkami.
  7. Jemně promíchejte a pokapejte olivovým olejem.
  8. Přidejte oregano a sůl a pepř podle chuti
  9. Podávejte teplé nebo nechte vychladnout a podávejte studené.
  10. V obou případech jsou vynikající!
Salát z brambor a bylinek servírovaný v misce s vedle položenou mističkou se solí.
www.oliveandmango.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.