Tradiční řecká pochoutka, ve které se snoubí chuť okurky, řeckého jogurtu a bylinek. Připravte si ji i u vás doma!
Ingredience:
- 2 šálky nahrubo nastrouhané okurky
- 1,5 šálku bílého řeckého jogurtu
- 2 PL extra panenského olivového oleje
- 1 PL nasekané čerstvé máty
- 1 PL nasekaného čerstvého kopru
- 1 PL čerstvé citronové šťávy
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- sůl
Postup:
- Nastrouhanou okurku zmáčkněte mezi dlaněmi nebo pomocí lisu na brambory, abyste odstranili přebytečnou vlhkost.
- Vymačkanou okurku přendejte do mísy.
- Přidejte jogurt, olivový olej, čerstvé bylinky, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a sůl.
- Vše důkladně promíchejte.
- Směs nechte 5 minut odpočívat, aby se chutě spojily.
- Ochutnejte a v případě potřeby přidejte další nasekané čerstvé bylinky, citronovou šťávu či sůl.
- Tzatziki podávejte ihned nebo je dejte vychladnout do ledničky.
Tzatziki skvěle chutnají s grilovanou zeleninou, slaným pečivem i masem.
K rozmanitým okurkovým salátům se skvěle hodí i vlastnoručně upečené pečivo. Vyzkoušejte naše křupavé domácí bagety.