Řecký okurkový salát – Tzatziki

Řecký okurkový salát – Tzatziki
Příprava: 15 minut Počet porcí: 4

Tradiční řecká pochoutka, ve které se snoubí chuť okurky, řeckého jogurtu a bylinek. Připravte si ji i u vás doma!

Ingredience:

  • 2 šálky nahrubo nastrouhané okurky
  • 1,5 šálku bílého řeckého jogurtu
  • 2 PL extra panenského olivového oleje
  • 1 PL nasekané čerstvé máty
  • 1 PL nasekaného čerstvého kopru
  • 1 PL čerstvé citronové šťávy
  • 1 prolisovaný stroužek česneku
  • sůl

Postup:

  1. Nastrouhanou okurku zmáčkněte mezi dlaněmi nebo pomocí lisu na brambory, abyste odstranili přebytečnou vlhkost.
  2. Vymačkanou okurku přendejte do mísy.
  3. Přidejte jogurt, olivový olej, čerstvé bylinky, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a sůl.
  4. Vše důkladně promíchejte.
  5. Směs nechte 5 minut odpočívat, aby se chutě spojily.
  6. Ochutnejte a v případě potřeby přidejte další nasekané čerstvé bylinky, citronovou šťávu či sůl.
  7. Tzatziki podávejte ihned nebo je dejte vychladnout do ledničky.

Tzatziki skvěle chutnají s grilovanou zeleninou, slaným pečivem i masem.

Miska s tradiční řeckou pochoutkou tzatziki.
zdroj: cookieandkate.com

K rozmanitým okurkovým salátům se skvěle hodí i vlastnoručně upečené pečivo. Vyzkoušejte naše křupavé domácí bagety.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.