Salát Orzo

Salát Orzo
Příprava: 30 minut Počet porcí: 4

Řecká kuchyně má svou specifickou chuť a rozhodně nešetří surovinami. Dokonce i obyčejné těstoviny s koprem jsou schopni tamní gurmáni povznést na vysokou úroveň a přidat tolik skvělých chutí, že budete mít skutečný labužnický orgasmus. Přesně takový je i salát Orzo.

Ingredience:

  • 1 1/2 hrnku těstovin Orzo
  • 1 hrnek cizrny z konzervy
  • šťáva a kůra z 1/2 chemicky neošetřeného citronu
  • 1 středně velká červená cibule
  • 1/4 hrnku mletých mušlí
  • 1/2 salátové okurky
  • 1/2 čerstvé červené papriky (nebo 2 pečené papriky)
  • 1/3 hrnku nakrájeného kopru
  • 1/3 hrnku nakrájené máty
  • 2 polévkové lžíce octa z bílého vína
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžičku dijonské hořčice
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 hrnku rozdrobeného sýra Feta
  • 1/3 hrnku přepůlených oliv Kalamata
  • mletý černý pepř
  • sůl podle chuti

Postup:

  • Cizrnu propláchneme a necháme okapat.
  • Těstoviny připravíme přesně podle pokynů na obalu. Musí být tzv. al dente.
  • Když jsou hotové, scedíme je a propláchneme pod studenou vodou.
  • Okapanou cizrnu dáme do misky, přidáme citronovou kůru i šťávu a osolíme.
  • Červenou cibuli nakrájíme na co nejjemnější kostičky a dáme do mísy k cizrně.
  • Okurku i červenou papriku nakrájíme na kostky.
  • Bylinky nasekáme a spolu s okurkou a paprikou rovněž přidáme k cibuli a ostatním surovinám.
  • Přisypeme těstoviny, přilijeme olivový olej, ocet z bílého vína, dijonskou hořčici a promícháme.
  • Přihodíme oregano, drobky sýra Feta, černé olivy a mletý černý pepř.
  • Vše důkladně smícháme a dáme vychladit. Poté můžeme servírovat.
Těstovinový salát s koprem a cizrnou.
Zdroj: https://www.acouplecooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.