Řecký salát z červené řepy

Řecký salát z červené řepy

Jednoduchá pochoutka z pečené řepy, promíchané ve směsi olivového oleje, vinného octa a  česneku. Řepa v tomto receptu je krásně jemná, s příjemnou, lehce pikantní chutí. Vyzkoušejte ji sami!

Ingredience:

  • 1 kg čerstvé řepy, ořezané
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 3 stroužky česneku, nastrouhané
  • hrubá sůl a čerstvě mletý pepř, podle chuti

Postup       

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů C.
  2. Řepu jemně vydrhněte pod tekoucí vodou měkkým kartáčem, abyste odstranili všechny částečky nečistot.
  3. Řepu zabalte do alobalu a pevně uzavřete.
  4. Dejte na plech a pečte 1 hodinu nebo do měkka.
  5. Vyjměte z trouby a nechte 15 minut vychladnout.
  6. Oloupejte a nakrájejte na požadované kousky.
  7. Ve velké míse smíchejte olej, ocet a česnek.
  8. Dochuťte solí a pepřem.
  9. Přidejte řepu a jemně promíchejte.
Marinovaná pečená řepa servírovaná na talíři.
www.salu-salo.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.