Red Velvet originál

Red Velvet originál

Upečte si klasický a všem známý sametový dort Red Velvet s mascarpone. Zvládne ho jistě každý a odměnou vám bude chuťový požitek.

Ingredience na korpus

  • 270 g hladké mouky
  • 220 g krupicového cukru
  • 2 ks vajec (pokojové teploty)
  • 120 g másla (změklého)
  • 225 ml podmáslí
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce kakaa holandského typu
  • 1 lžička bílého octa (vinného)
  • špetka soli
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička potravinářského barviva (červené)

Ingredience na náplň

  • 500 g mascarpone
  • 500 g creme fraiche (příp. zakysané smetany)
  • 4 lžíce moučkového cukru

Postup

  • Nejprve si předehřejte troubu na 170°C. Vymažte dortovou formu máslem a vysypte kakaovým práškem.
  • V míse rozmíchejte změklé máslo s cukrem a vanilkovým extraktem. Míchejte asi 5 minut, aby jste dosáhli pěnové konzistence.
  • Do pěny poté vyklepněte vajíčka (pokojové teploty) a postupně rozmíchávejte.
  • V jiné míse smíchejte mouku s kakaem, sodou a vše promíchejte pomocí metličky.
  • V další misce smíchejte podmáslí s potravinářským barvivem a octem do řídké kaše.
  • Třetinu moučné směsi přidejte do utřeného másla s vajíčkama a poté přilijte obarvenou směs. Poté postupně zapracujte zbytek moučné červené směsi. Měli byste získat ani řídké, ale ani husté těsto.
  • Vzniklé těsto nalijte do připravené formy a dejte péct na 35-40 minut, dokud není povrch rovnoměrně vystouplý a na dotyk pružný. Nechejte ještě 5 minut dojít v pootevřené troubě, poté vyndejte a nechte na mřížce zcela vychladnout.
  • Vychladlý korpus rozkrojte na dvě části. Odřezky si schovejte. Nadrobíte je a ozdobíte jimi dort nakonci.
  • Krém připravíte smícháním mascarpone, moučkového cukru a creme fraiche.
  • Krém natřete nejdříve na spodní patro (nešetřete jím), poté přiklopíte patro horní, potřete krémem a to samé boky dortu. Nakonec povrch dortu posypete rozdrobenými odřezky korpusu. A máte hotovo.
Červený dort s krémem z mascarpone.
Zdroj: houseofnasheats.com

Vyzkoušejte další naše skvělé recepty na hrníčkové buchty pečené na plechu!

Komentáře
  1. Dobrý den. Všechny dorty vypadají báječně. Chtěla bych vědět,jaký průměr dortové formy mám používat. Děkuji, s pozdravem.H.Überlackerová

    1. Dobrý den,

      zvolil bych větší průměry formy mezi 22 – 26 cm. 🙂 Snad se vám povede!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.